2016-07-30 20:15

2016-07-30 20:15

Ljunggren fyra i Battle of Vikings

ENDURO: Placeringarna för övriga Karlskogakillar

Det blev en fjärdeplats i årets upplaga av extremendurotävlingen Battle of Vikings i Ånnaboda för Karlskogastjärnan Jocke Ljunggren.

Han vann under fredagen prologen och fick därför gå ut först under lördagen då det handlade om drygt fyra timmars körning i mycket tuffa förhållanden.

Engelsmannen Graham Jarvis, som är rankad som etta i den här tävlingsformen, kunde ingen göra något åt när han drog iväg till en säker seger. Därefter körde Wade Young in som tvåa, Lars Enöckl som trea och så då Ljunggren som fyra – närmast före Xavier Leon.

Därefter placerade sig tävlingens bäste junior, Magnus Thor som tävlar för Kumla.

Ljunggren har tidigare kört den här tävlingen vid tre tillfällen. Då har det blivit två förstaplatser och en andraplats som resultat för en av endurovärldens mest framgångsrika under många år.

På 16:e plats i Battle of Vikings, norra Europas största extremendurotävling, totalt återfanns Karlskogas Victor Broström som var tävlingens fjärde bästa junior. Adam Broström slutade 21:a. Johan Edlund hamnade på 35:e plats. Fredrik Nyborg kom 45:a. Johan Andersson intog en 87:e plats. Ronnie Gustavsson körde i mål som 125:a.

Han vann under fredagen prologen och fick därför gå ut först under lördagen då det handlade om drygt fyra timmars körning i mycket tuffa förhållanden.

Engelsmannen Graham Jarvis, som är rankad som etta i den här tävlingsformen, kunde ingen göra något åt när han drog iväg till en säker seger. Därefter körde Wade Young in som tvåa, Lars Enöckl som trea och så då Ljunggren som fyra – närmast före Xavier Leon.

Därefter placerade sig tävlingens bäste junior, Magnus Thor som tävlar för Kumla.

Ljunggren har tidigare kört den här tävlingen vid tre tillfällen. Då har det blivit två förstaplatser och en andraplats som resultat för en av endurovärldens mest framgångsrika under många år.

På 16:e plats i Battle of Vikings, norra Europas största extremendurotävling, totalt återfanns Karlskogas Victor Broström som var tävlingens fjärde bästa junior. Adam Broström slutade 21:a. Johan Edlund hamnade på 35:e plats. Fredrik Nyborg kom 45:a. Johan Andersson intog en 87:e plats. Ronnie Gustavsson körde i mål som 125:a.