2016-07-30 17:18

2016-07-30 17:59

Årets bästa när SIK frälstes av Andersén

FOTBOLL: division 3: Strömtorps IK–Västanviks AIF 2–1 (2–0)

Strömtorps IK vann den mycket viktiga hemmamatchen i division 3-fotbollen mot Västanviks AIF med 2–1 (2–0) efter två mål av Henrik Andersén.
– Årets bästa insats, tycker tränaren Petter Toivonen.

Strömtorp fick en smakstart på lördagens kamp. Matchklockan stod fortfarande på en minut när SIK gjorde ett fint ledningsmål. Eric Karlsson slog ett inlägg som Oliver Ottosson skarvade fram till Henrik Andersén som i sin tur stötte in bollen i nät.

Västanviks skyttekung Haris Ordagic fick i sjätte minuten ett friläge men då kom SIK-debutanten Jocke Thuresson ut på ett bra sätt och räddade.

I mitten av första halvlek, där Strömtorp var det bättre laget, var det dags för hemmakillarnas andra mål. Först oroade SIK i Västanviks straffområde i samband med en fast situation. Därefter vände Västanvik spelet varpå SIK-spelarna jobbade tillbaka på ett sätt som inte setts tidigare under säsongen vilket gav en återvunnen boll. Fredrik Ahlman Berger förarbetade i nästa steg för Andersén som satte sin andra fullträff.

Ledningen kunde ha varit större innan pausen. Oliver Ottosson tog sig fram till ett mycket bra läge men sköt över målet. Dessutom hade Andersén en träff i Västanviks vänstra stolpe, en boll som först gick via målvakten och var ytterst nära att ta sig över mållinjen innan målramen räddade Torsbylaget.

– Det var en mycket bra halvlek från vår sida, sammanfattar Toivonen.

Stod emot

Efter pausen hade Västanvik ett stort bollinnehav samtidigt som SIK försvarade sig gediget och stod emot. I 90:e minuten reducerade Ordagic, med förflutet i Degerforsklubben Ängebäck, men hemmalaget höll undan och tog tre för bottenstriden ytterst viktiga poäng – till skillnad mot förra året när SIK och Västanvik gjorde upp om seriesegern i fyran.

Då kvitterade Västanvik sent på Strömtorps IP och kunde sedan vinna serien medan SIK via tre raka segrar i kvalet också gick upp.

Att det här var en efterlängtad seger var det ingen tvekan om. SIK hade inte vunnit en seriematch sedan 30 april när det blev 3–2-seger borta mot bottenkonkurrenten Eskilstuna södra. Därefter endast två poäng på tio matcher.

Nästa motståndare är precis nämnda Eskilstuna södra. Även den matchen spelas på Strömtorps IP. I omgången därpå, när det handlar om bortaplan, är det en annan bottenkonkurrent som står för motståndet; Kungsör.

Så det är verkligen en avgörande period som SIK, med fyra poäng upp till kval och fem till fast mark, är inne i just nu.

Med tanke på det var formbeskedet mot Västanvik mycket viktigt och en bekräftelse på det Toivonen pratade om efter 3–2-vinsten trots 0–2-underläge i träningsmatchen mot division 4-topplaget Ölme förra fredagen; att SIK är på rätt väg och har bättre förutsättningar jämfört med tidigare under säsongen.

Alla värda beröm

Samtliga SIK-spelare förtjänar beröm för insatsen mot Västanvik. Henrik Andersén går inte att komma ifrån för hans offensiva spets. Längst bak visade Jocke Thuresson pondus och även bra målvaktskvaliteter. Så det är en värvning som SIK alldeles säkert får mycket nytta av i jakten på fortsatt division 3-spel.

Men den här segern hade hela laget del i efter säsongens bäst genomförda match.

Strömtorp fick en smakstart på lördagens kamp. Matchklockan stod fortfarande på en minut när SIK gjorde ett fint ledningsmål. Eric Karlsson slog ett inlägg som Oliver Ottosson skarvade fram till Henrik Andersén som i sin tur stötte in bollen i nät.

Västanviks skyttekung Haris Ordagic fick i sjätte minuten ett friläge men då kom SIK-debutanten Jocke Thuresson ut på ett bra sätt och räddade.

I mitten av första halvlek, där Strömtorp var det bättre laget, var det dags för hemmakillarnas andra mål. Först oroade SIK i Västanviks straffområde i samband med en fast situation. Därefter vände Västanvik spelet varpå SIK-spelarna jobbade tillbaka på ett sätt som inte setts tidigare under säsongen vilket gav en återvunnen boll. Fredrik Ahlman Berger förarbetade i nästa steg för Andersén som satte sin andra fullträff.

Ledningen kunde ha varit större innan pausen. Oliver Ottosson tog sig fram till ett mycket bra läge men sköt över målet. Dessutom hade Andersén en träff i Västanviks vänstra stolpe, en boll som först gick via målvakten och var ytterst nära att ta sig över mållinjen innan målramen räddade Torsbylaget.

– Det var en mycket bra halvlek från vår sida, sammanfattar Toivonen.

Stod emot

Efter pausen hade Västanvik ett stort bollinnehav samtidigt som SIK försvarade sig gediget och stod emot. I 90:e minuten reducerade Ordagic, med förflutet i Degerforsklubben Ängebäck, men hemmalaget höll undan och tog tre för bottenstriden ytterst viktiga poäng – till skillnad mot förra året när SIK och Västanvik gjorde upp om seriesegern i fyran.

Då kvitterade Västanvik sent på Strömtorps IP och kunde sedan vinna serien medan SIK via tre raka segrar i kvalet också gick upp.

Att det här var en efterlängtad seger var det ingen tvekan om. SIK hade inte vunnit en seriematch sedan 30 april när det blev 3–2-seger borta mot bottenkonkurrenten Eskilstuna södra. Därefter endast två poäng på tio matcher.

Nästa motståndare är precis nämnda Eskilstuna södra. Även den matchen spelas på Strömtorps IP. I omgången därpå, när det handlar om bortaplan, är det en annan bottenkonkurrent som står för motståndet; Kungsör.

Så det är verkligen en avgörande period som SIK, med fyra poäng upp till kval och fem till fast mark, är inne i just nu.

Med tanke på det var formbeskedet mot Västanvik mycket viktigt och en bekräftelse på det Toivonen pratade om efter 3–2-vinsten trots 0–2-underläge i träningsmatchen mot division 4-topplaget Ölme förra fredagen; att SIK är på rätt väg och har bättre förutsättningar jämfört med tidigare under säsongen.

Alla värda beröm

Samtliga SIK-spelare förtjänar beröm för insatsen mot Västanvik. Henrik Andersén går inte att komma ifrån för hans offensiva spets. Längst bak visade Jocke Thuresson pondus och även bra målvaktskvaliteter. Så det är en värvning som SIK alldeles säkert får mycket nytta av i jakten på fortsatt division 3-spel.

Men den här segern hade hela laget del i efter säsongens bäst genomförda match.