2016-07-29 14:34

2016-07-29 14:34

SIK-optimism inför hösten

FOTBOLL: division 3: Inför Strömtorp–Västanvik, lördag

Strömtorps IK spelar lördag eftermiddag en mycket viktig match i division 3-fotbollen hemma mot Västanvik.

När tolv av 22 omgångar spelats ligger SIK näst sist med sex poäng. Det är fyra poäng upp till kval (Köping) och åtta till fast mark (Bosna 92 och Sunne).

– Det ser mycket bra ut i laget, bättre än det gjort på hela säsongen. De flesta spelarna har tränat bra på sistone. Dessutom har vi fått in målvakten Jocke Thuresson i truppen och så har Rasmus Nordwall kommit i gång och tränat igen. Förutom en stark startelva har vi nu även en bra ”bänk”, anser tränaren Petter Toivonen.

Hans lag borde även ha stärkts av träningsmatchen mot Ölme, topplag i division 4, förra fredagen. Då kom SIK igen från 0–2 och vann med 3–2 efter två sena mål. När Strömtorp spelade borta mot Västanvik i våras blev det 3–3. Även då efter en flott SIK-upphämtning; från 0–3 till 3–3.

Västanvik, som senast vann med 5–0 hemma mot KB, ligger sexa i serien med 15 poäng. Som en av tränarna för laget fungerar Degerfors IF-profilen Milenko ”Mille” Vukcevic som även är sportchef i klubben.

– Förra säsongen (när Västanvik vann serien och SIK kom tvåa för att sedan kvala sig upp, vår anmärkning) vann vi borta och spelade oavgjort hemma efter ett sent mål från Västanvik så det känns som att det är ett lag som vi brukar prestera bra mot, säger Toivonen.

Startelvan

De här spelarna ingår i startelvan: Jocke Thuresson, Jonatan ”Glung” Andersson, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Linus Mälman, Eric Karlsson, Tobias Larsson, Fredrik Ahlman Berger, Alexander Ahlman, Oliver Ottosson och Henrik Andersén. Ersättare: Johannes Ishak, Tobias Larsson, Rasmus Nordwall, Mikael Johansson och Tommie Ramkvist.

När tolv av 22 omgångar spelats ligger SIK näst sist med sex poäng. Det är fyra poäng upp till kval (Köping) och åtta till fast mark (Bosna 92 och Sunne).

– Det ser mycket bra ut i laget, bättre än det gjort på hela säsongen. De flesta spelarna har tränat bra på sistone. Dessutom har vi fått in målvakten Jocke Thuresson i truppen och så har Rasmus Nordwall kommit i gång och tränat igen. Förutom en stark startelva har vi nu även en bra ”bänk”, anser tränaren Petter Toivonen.

Hans lag borde även ha stärkts av träningsmatchen mot Ölme, topplag i division 4, förra fredagen. Då kom SIK igen från 0–2 och vann med 3–2 efter två sena mål. När Strömtorp spelade borta mot Västanvik i våras blev det 3–3. Även då efter en flott SIK-upphämtning; från 0–3 till 3–3.

Västanvik, som senast vann med 5–0 hemma mot KB, ligger sexa i serien med 15 poäng. Som en av tränarna för laget fungerar Degerfors IF-profilen Milenko ”Mille” Vukcevic som även är sportchef i klubben.

– Förra säsongen (när Västanvik vann serien och SIK kom tvåa för att sedan kvala sig upp, vår anmärkning) vann vi borta och spelade oavgjort hemma efter ett sent mål från Västanvik så det känns som att det är ett lag som vi brukar prestera bra mot, säger Toivonen.

Startelvan

De här spelarna ingår i startelvan: Jocke Thuresson, Jonatan ”Glung” Andersson, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Linus Mälman, Eric Karlsson, Tobias Larsson, Fredrik Ahlman Berger, Alexander Ahlman, Oliver Ottosson och Henrik Andersén. Ersättare: Johannes Ishak, Tobias Larsson, Rasmus Nordwall, Mikael Johansson och Tommie Ramkvist.