2016-07-29 18:55

2016-07-29 18:55

Jocke Ljunggren tog hem prologen

ENDURO: Siktar på att dra ifrån direkt under lördagen

Jocke Ljunggren från Karlskoga vann prologen till Battle of Vikings i Ånnaboda.
– Det kändes riktigt bra, säger han.

Genom fredagens seger skaffade han sig en drygt åtta sekunders stor ledning ner till sydafrikanen Wade Young. Engelsmannen Graham Jarvis, som är rankad etta i världen i extremenduro, är 25 sekunder efter.

”Åkningen stämde”

– Det är förstås ”ingenting”, de tidsavstånd som blir mellan de bästa på prologen, men det var viktigt för mig att få känna att åkningen stämde, säger Ljunggren.

– Under lördagen (då det handlar om ungefär fyra timmar körning, vår anmärkning) siktar jag på att dra ifrån direkt. Min plan är att leda hela vägen. Det är en fördel för mig att jag hittar mycket bättre på den här banan jämfört med mina svåraste konkurrenter, fortsätter han.

Redan tidigare i veckan varnade Ljunggren för att hans chanser att vinna försämras om det blir regn.

– Nu har jag förstått att det finns risk för regn och då blir Jarvis väldigt tuff att stå emot. Han är extremt bra under sådana förhållanden. Men hur det än blir med vädret känner jag mig stärkt i mina segerplaner efter fredagen, berättar han.

Fler från Karlskoga EK

Örebrokillen Johan Edlund, som tävlar för Karlskoga EK, slutade nia under fredagen. Victor Broström nådde en 14:e plats. Adam Broström körde B-finalen och var sammanlagt på 28:e plats under fredagen.

Genom fredagens seger skaffade han sig en drygt åtta sekunders stor ledning ner till sydafrikanen Wade Young. Engelsmannen Graham Jarvis, som är rankad etta i världen i extremenduro, är 25 sekunder efter.

”Åkningen stämde”

– Det är förstås ”ingenting”, de tidsavstånd som blir mellan de bästa på prologen, men det var viktigt för mig att få känna att åkningen stämde, säger Ljunggren.

– Under lördagen (då det handlar om ungefär fyra timmar körning, vår anmärkning) siktar jag på att dra ifrån direkt. Min plan är att leda hela vägen. Det är en fördel för mig att jag hittar mycket bättre på den här banan jämfört med mina svåraste konkurrenter, fortsätter han.

Redan tidigare i veckan varnade Ljunggren för att hans chanser att vinna försämras om det blir regn.

– Nu har jag förstått att det finns risk för regn och då blir Jarvis väldigt tuff att stå emot. Han är extremt bra under sådana förhållanden. Men hur det än blir med vädret känner jag mig stärkt i mina segerplaner efter fredagen, berättar han.

Fler från Karlskoga EK

Örebrokillen Johan Edlund, som tävlar för Karlskoga EK, slutade nia under fredagen. Victor Broström nådde en 14:e plats. Adam Broström körde B-finalen och var sammanlagt på 28:e plats under fredagen.