2016-07-19 10:45

2016-07-19 10:46

Persson har hittat formen

ENDURO: Fortsätter att imponera: "Gäller att vara skadefri"

Trots sjukdom visade Mikael Persson att formen hållit i sig från förra VM-deltävling i Bilbao. I helgen slog värmlänningen åter till med ett kanonlopp när han slutade fyra Italienska.
– Jag är sjukt nöjd, säger Karlskogasonen när KT-sporten når honom på flygplatsen.

Sjukdomen störde inte Mikael Persson så mycket som han hade trott. Utan respekt för motståndarna imponerade han stort när han åkte en på en fin fjärdeplats.

Hans bästa placering för säsongen.

– Jag kände mig inte riktigt fräsch under helgen men tydligen funkade det bra ändå. Banan passade mig också väldigt perfekt, säger Persson.

Positiv trend

Mikael Persson har även börjat hitta farten på allvar. Karlskogaåkaren närmar sig den form han vill vara i och en av anledningarna är att han har fått vara skadefri hela säsongen.

– Kan det fortsätta såhär resterande delen av säsongen ser det riktigt bra ut. Jag vill fortsätta kunna hålla den positiva trenden men då gäller det att vara skadefri, precis som jag var förra året då jag vann VM-guld, säger han.

Närmar sig toppen

Trots att Persson är yngst av samtliga VM-åkare är det ingenting som hindrar honom från att sikta högt.

Samtidigt som han försöker att behålla ödmjukheten.

– Jag har minst erfarenhet av samtliga åkare så jag kan inte komma hit och tro att jag ska vara i toppen varenda race. Jag är supernöjd med hojen och allting så det gäller bara att bygga vidare och bli bättre för varje träning och tävling. Jag försöker slå mig upp genom rankingen, avslutar Persson.

Nu väntar ett uppehåll på två månader innan nästa deltävling. Efter det väntar lag-VM i Spanien.

Sjukdomen störde inte Mikael Persson så mycket som han hade trott. Utan respekt för motståndarna imponerade han stort när han åkte en på en fin fjärdeplats.

Hans bästa placering för säsongen.

– Jag kände mig inte riktigt fräsch under helgen men tydligen funkade det bra ändå. Banan passade mig också väldigt perfekt, säger Persson.

Positiv trend

Mikael Persson har även börjat hitta farten på allvar. Karlskogaåkaren närmar sig den form han vill vara i och en av anledningarna är att han har fått vara skadefri hela säsongen.

– Kan det fortsätta såhär resterande delen av säsongen ser det riktigt bra ut. Jag vill fortsätta kunna hålla den positiva trenden men då gäller det att vara skadefri, precis som jag var förra året då jag vann VM-guld, säger han.

Närmar sig toppen

Trots att Persson är yngst av samtliga VM-åkare är det ingenting som hindrar honom från att sikta högt.

Samtidigt som han försöker att behålla ödmjukheten.

– Jag har minst erfarenhet av samtliga åkare så jag kan inte komma hit och tro att jag ska vara i toppen varenda race. Jag är supernöjd med hojen och allting så det gäller bara att bygga vidare och bli bättre för varje träning och tävling. Jag försöker slå mig upp genom rankingen, avslutar Persson.

Nu väntar ett uppehåll på två månader innan nästa deltävling. Efter det väntar lag-VM i Spanien.

  • Jonas Griberg