2016-07-04 13:27

2016-07-04 16:07

Ayaz klar för ÖSK

ÖREBRO: I mål efter ett halvårs dribblande

Ryktena har varit många - men under måndagen stod det klart att Ferhad Ayaz lämnar turkiska Gaziantespor för allsvensk-spel med Örebro SK.

Ett och ett halvt år efter att yttermittfältaren lämnade Degerfors IF är han tillbaka i området. Detta efter en sejour till Turkiska Gaziantespor som inte riktigt blev som han ville. Under måndagen bekräftade Örebro-klubben nyförvärvet på sin hemsida.

– Vi har haft dialog med Ferhad i ungefär ett halvår. Att han valde oss är ett kvitto att vi är på rätt spår. Det är förstås extra kul att vi nu får in ytterligare en spelare med lokal prägel i laget, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.

Ayaz blev nyligen uttagen till bruttotruppen till OS i Brasilien och har meriter från såväl U19- som U21-landslaget. Kontraktet med ÖSK sträcker sig fram till 2019.

Varför Örebro?

– Jag har bara hört bra saker om Axén och det känns som att ÖSK:s sätt att spela passar mig bra. Nu får jag nära till familjen och det blir en bra omstart. Du vet, man måste må bra för att kunna prestera bra. Det ska bli grymt att få chansen att känna på allsvenskan, säger Ferhad.

Ett och ett halvt år efter att yttermittfältaren lämnade Degerfors IF är han tillbaka i området. Detta efter en sejour till Turkiska Gaziantespor som inte riktigt blev som han ville. Under måndagen bekräftade Örebro-klubben nyförvärvet på sin hemsida.

– Vi har haft dialog med Ferhad i ungefär ett halvår. Att han valde oss är ett kvitto att vi är på rätt spår. Det är förstås extra kul att vi nu får in ytterligare en spelare med lokal prägel i laget, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.

Ayaz blev nyligen uttagen till bruttotruppen till OS i Brasilien och har meriter från såväl U19- som U21-landslaget. Kontraktet med ÖSK sträcker sig fram till 2019.

Varför Örebro?

– Jag har bara hört bra saker om Axén och det känns som att ÖSK:s sätt att spela passar mig bra. Nu får jag nära till familjen och det blir en bra omstart. Du vet, man måste må bra för att kunna prestera bra. Det ska bli grymt att få chansen att känna på allsvenskan, säger Ferhad.

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.