2016-06-21 16:08

2016-06-21 16:08

Pialill om ny succé för Motorsportveckan

MOTORSPORT: En vecka då Karlskoga lever upp

Vd:n Pialill Ring är mycket nöjd när hon sammanfattar Motorsportveckan.
– Det blev väldigt lyckat och vi har fått jättemycket positiv feedback, säger hon.

I år handlade det om fjärde upplagan av Motorsportveckan i det av tradition motorpräglade Karlskoga. Precis som tidigare år presenterades ett ambitiöst och brett program där det fanns något för de allra flesta i samband med det som är Karlskogas största årligen återkommande arrangemang.

– Vi hade ingen tur med vädret varken torsdag eller söndag men när det gäller sådant som vi kan påverka känns det som att det blev väldigt mycket som blev väldigt bra, säger hon och berättar att man fortfarande håller på och sammanställer hur många besökare det var på de olika satsningarna.

Pialill Ring tycker att den succéartade tonen för Motorsportveckan slogs an redan i samband med invigningen på onsdagskvällen.

– Det var den klart bästa invigningen hittills. Det har aldrig tidigare varit så smockfullt som det var nu; över 200 fordon och en mycket sevärd cruising som lockade mycket folk. Klockrent! Ja, det var även minglet som vi hade i samband med invigningen, tycker hon.

Mycket intressant

Och börjar berätta om alla sevärda och intressanta händelser som var under Motorsportveckan.

– Gelleråsen (med klassiska Velodromloppet, vår anmärkning) lockade massvis med människor. Flyguppvisningarna vid flygfältet blev också mycket uppskattade. Precis som det som gjordes vid Näset och i centrum, med mera. Det känns mycket positivt att vi får en sådan underbar respons för det som vi byggt upp och gärna bygger vidare på även om vi måste växa organisatoriskt i takt med att arrangemanget gör det inför framtiden.

Motorsportveckan är mycket mer än ”bara” motorsport.

– Karlskoga runt på 180 minuter blev, till exempel, en succé. Vi fick direkt två konkreta exempel på personer som är intresserade av att etablera sig med företag här i kommunen. Där känns det som att vi tillsammans skapat ett roligt och kreativt program som har förutsättningar att ge utmärkta resultat.

En del av de 180 minuterna ägnades åt att berätta om Karlskogas mycket stolta motorsportstraditioner men det var så mycket mer som gjordes för att attrahera tänkbara företagare.

Under Motorsportveckan märker även Karlskogas krögare av ett tydligt uppsving.

– De här dagarna, från onsdag till söndag, gör att kommunen lever upp. Det har varit härlig stämning och det känns verkligen som att Karlskogaborna och många utifrån tycker om satsningarna som görs.

Kommit för att stanna

Pialill Ring är en av många som har goda skäl att tycka att Motorsportveckan har kommit till Karlskoga för att stanna.

– Det känns så bra att det här blivit så lyckat tack vare många samverkande krafter som tillsammans, med ett leende på läpparna och med en positiv attityd, kan se tillbaka på ännu en lyckad upplaga av Motorsportveckan, säger Pialill Ring vars entusiasm märks tydligt; ständigt positiv och ständigt redo att göra något riktigt bra ännu bättre.

I år handlade det om fjärde upplagan av Motorsportveckan i det av tradition motorpräglade Karlskoga. Precis som tidigare år presenterades ett ambitiöst och brett program där det fanns något för de allra flesta i samband med det som är Karlskogas största årligen återkommande arrangemang.

– Vi hade ingen tur med vädret varken torsdag eller söndag men när det gäller sådant som vi kan påverka känns det som att det blev väldigt mycket som blev väldigt bra, säger hon och berättar att man fortfarande håller på och sammanställer hur många besökare det var på de olika satsningarna.

Pialill Ring tycker att den succéartade tonen för Motorsportveckan slogs an redan i samband med invigningen på onsdagskvällen.

– Det var den klart bästa invigningen hittills. Det har aldrig tidigare varit så smockfullt som det var nu; över 200 fordon och en mycket sevärd cruising som lockade mycket folk. Klockrent! Ja, det var även minglet som vi hade i samband med invigningen, tycker hon.

Mycket intressant

Och börjar berätta om alla sevärda och intressanta händelser som var under Motorsportveckan.

– Gelleråsen (med klassiska Velodromloppet, vår anmärkning) lockade massvis med människor. Flyguppvisningarna vid flygfältet blev också mycket uppskattade. Precis som det som gjordes vid Näset och i centrum, med mera. Det känns mycket positivt att vi får en sådan underbar respons för det som vi byggt upp och gärna bygger vidare på även om vi måste växa organisatoriskt i takt med att arrangemanget gör det inför framtiden.

Motorsportveckan är mycket mer än ”bara” motorsport.

– Karlskoga runt på 180 minuter blev, till exempel, en succé. Vi fick direkt två konkreta exempel på personer som är intresserade av att etablera sig med företag här i kommunen. Där känns det som att vi tillsammans skapat ett roligt och kreativt program som har förutsättningar att ge utmärkta resultat.

En del av de 180 minuterna ägnades åt att berätta om Karlskogas mycket stolta motorsportstraditioner men det var så mycket mer som gjordes för att attrahera tänkbara företagare.

Under Motorsportveckan märker även Karlskogas krögare av ett tydligt uppsving.

– De här dagarna, från onsdag till söndag, gör att kommunen lever upp. Det har varit härlig stämning och det känns verkligen som att Karlskogaborna och många utifrån tycker om satsningarna som görs.

Kommit för att stanna

Pialill Ring är en av många som har goda skäl att tycka att Motorsportveckan har kommit till Karlskoga för att stanna.

– Det känns så bra att det här blivit så lyckat tack vare många samverkande krafter som tillsammans, med ett leende på läpparna och med en positiv attityd, kan se tillbaka på ännu en lyckad upplaga av Motorsportveckan, säger Pialill Ring vars entusiasm märks tydligt; ständigt positiv och ständigt redo att göra något riktigt bra ännu bättre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.