2016-06-21 18:08

2016-06-21 18:08

BIK-tuffing slutar och blir tränare

ISHOCKEY: Ny utmaning väntar i en av landets mest framgångsrika klubbar

Tidigare BIK Karlskoga-spelaren Martin Sandgren, 26, slutar som hockeyspelare i Vimmerby i ettan och blir i stället tränare för Skellefteå AIK:s J18-lag.

– Det är en stabil kille som gillar att träna och jobba hårt, vilket passar perfekt för den åldern som grabbarna är i. Han är bra som person, så det blir perfekt, säger Skellefteå AIK:s sportchef Mikael Lindgren till norran.se.

Sandgren, som var en stark och tuff spelare med ett laglojalt agerande i alla lägen, började karriären hemma i Kiruna. Som junior hörde han hemma i Skellefteå, där han även fick chansen i 15 A-lagsmatcher – SHL och SM-slutspel.

Det blev tre säsonger i BIK – dit han kom från allsvenska konkurrenten Sundsvall – för hans del. Han anslöt till Karlskogalaget hösten 2011 och lämnade efter våren 2014. Därefter hade Sandgren en skadefylld säsong i Almtunas allsvenska trupp innan han det gångna spelåret hörde hemma i Vimmerby.

Skellefteå AIK har under många år nu varit en av landets ledande klubbar både på senior- och juniorsidan.

Det var för ett par veckor sedan som det här blev klart.

– Det är en stabil kille som gillar att träna och jobba hårt, vilket passar perfekt för den åldern som grabbarna är i. Han är bra som person, så det blir perfekt, säger Skellefteå AIK:s sportchef Mikael Lindgren till norran.se.

Sandgren, som var en stark och tuff spelare med ett laglojalt agerande i alla lägen, började karriären hemma i Kiruna. Som junior hörde han hemma i Skellefteå, där han även fick chansen i 15 A-lagsmatcher – SHL och SM-slutspel.

Det blev tre säsonger i BIK – dit han kom från allsvenska konkurrenten Sundsvall – för hans del. Han anslöt till Karlskogalaget hösten 2011 och lämnade efter våren 2014. Därefter hade Sandgren en skadefylld säsong i Almtunas allsvenska trupp innan han det gångna spelåret hörde hemma i Vimmerby.

Skellefteå AIK har under många år nu varit en av landets ledande klubbar både på senior- och juniorsidan.

Det var för ett par veckor sedan som det här blev klart.