2016-06-19 18:31

2016-06-19 18:31

VM-vinnaren dubbelsegrade

NÄSET: Jetski-SM för andra året i rad i Karlskoga

Jetski-fantaster från hela Sverige var samlade när årets första SM-deltävling kördes vid Näsets badplats under lördagen. Helgens stora vinnare blev göteborgaren Emma Nellie-Örtendal som med sin kraftfulla maskin och speciella teknik blev dubbelsegrare.

Med 68 startande, 21 körda heat och inga olyckor var det en nöjd Tommy Jacobsson, som summerade lördagens tävling i Karlskoga. Han är samordnare för de tre SM-deltävlingarna som anordnas, dels här men även i Lycksele och Henån i år.

– Örtendal, som just kommer från VM gjorde fantastiska åk, hon visade var skåpet skulle stå. Det roliga är att det är just svenska tjejer som ligger i VM-toppen och mycket tack vare henne. Även Albin Oscarsson, en 14-årig junioråkare från Kumla höjde kvalitén på tävlingen avsevärt.

Nästa år 30 års jubilerar jetski-sporten i Sverige och byter samtidigt namn till aquacross och Jacobsson ser ett ökat intresse för varje år.

– Varför det går så bra för de svenska åkarna är mycket beroende på en generationsväxling. De entusiasterna som startade upp då har barn som växt upp med det. De barnen får bra stöttning av föräldern som körde förr.

Med 68 startande, 21 körda heat och inga olyckor var det en nöjd Tommy Jacobsson, som summerade lördagens tävling i Karlskoga. Han är samordnare för de tre SM-deltävlingarna som anordnas, dels här men även i Lycksele och Henån i år.

– Örtendal, som just kommer från VM gjorde fantastiska åk, hon visade var skåpet skulle stå. Det roliga är att det är just svenska tjejer som ligger i VM-toppen och mycket tack vare henne. Även Albin Oscarsson, en 14-årig junioråkare från Kumla höjde kvalitén på tävlingen avsevärt.

Nästa år 30 års jubilerar jetski-sporten i Sverige och byter samtidigt namn till aquacross och Jacobsson ser ett ökat intresse för varje år.

– Varför det går så bra för de svenska åkarna är mycket beroende på en generationsväxling. De entusiasterna som startade upp då har barn som växt upp med det. De barnen får bra stöttning av föräldern som körde förr.

  • Christoffer Tuulik