2016-06-19 22:28

2016-06-19 22:28

Missnöjd med VM-inhoppet

ENDURO: Joakim Ljunggren: "Det gick lite tungt"

Ljunggren gjorde i helgen sina första VM-race sedan hösten 2014.

Karlskogingens resultat blev en åttonde- och en sjätteplats i klassen.
– Det blev inte riktigt som jag hoppats och tänkt, säger Joakim Ljunggren.

Övriga E3-åkare framförde 300-kubikare. Karlskogastjärnan Joakim Ljunggren valde att testa en 500-kubikare i hemma-VM och gynnades knappast av regnovädret som drog in över Enköping på lördagen.

– Det blev ett väldigt tufft race och jag gillar det. Men som det var nu var det mer snabbare och plattare prover. Då blev det bara halt och svårkört, säger Ljunggren.

– Jag hittade inte riktigt känslan och flytet. Jag kämpade på och brottades med den där stora 500-kubikaren. Första dagen är jag absolut inte nöjd med, det var mycket strul och saker som inte fungerade.

Fick ingen mersmak

Ljunggren slutade på åttondeplats i E3-klassen och på 25:e plats totalt.

– Det gick lite bättre i dag, då var jag med och fajtades om Enduro GP-poäng i totalen på runt plats 13-15 i alla klasser. Men det blev en krasch och jag slutade på 17:e plats till slut (sexa i E3-klassen), säger Ljunggren.

– Det var ett tufft race och det var svårt att komma och hoppa in. Jag ska inte skylla på det, men det var lite svårkört med en 500:a. Det är ingen som kör med det och jag brukar köra med en 450, men testade. Den är lite extra tung och det gick inte riktigt som jag hade hoppats.

Ljunggren hade inga större förhoppningar med VM-inhoppet, men trodde sig kunna hota strax bakom pallen med rätt dagsform.

– Det var lite skillnad, jag har varit ifrån i två år och de kör fort grabbarna. Det blev inte riktigt som jag hade hoppats och tänkt innan, banan i VM är lite snabbare än det jag brukar köra, säger ”Jocke” som tog nio medaljer under sina tio VM-säsonger.

Fick du tillbaka något sug för att köra VM i framtiden?

– Egentligen inte. Det var kul att vara med i Sverige, men att köra hela serien blev jag inte riktigt sugen på ändå, säger Ljunggren som i stället laddar om för klassiska Stångebroslaget och extrem-SM i början av juli.

”Jockes” klubbkompis Mikael Persson, som drömde om att köra hem senior VM-karriärens första pallplats på hemmaplan, slutade sjua och femma i E1-klassen.

Karlskogaåkaren Pontus Skoog, som gjorde karriärens andra JVM-deltävling, slutade på fjortondeplats på lördagen. På söndagen tvingades han bryta.

Övriga E3-åkare framförde 300-kubikare. Karlskogastjärnan Joakim Ljunggren valde att testa en 500-kubikare i hemma-VM och gynnades knappast av regnovädret som drog in över Enköping på lördagen.

– Det blev ett väldigt tufft race och jag gillar det. Men som det var nu var det mer snabbare och plattare prover. Då blev det bara halt och svårkört, säger Ljunggren.

– Jag hittade inte riktigt känslan och flytet. Jag kämpade på och brottades med den där stora 500-kubikaren. Första dagen är jag absolut inte nöjd med, det var mycket strul och saker som inte fungerade.

Fick ingen mersmak

Ljunggren slutade på åttondeplats i E3-klassen och på 25:e plats totalt.

– Det gick lite bättre i dag, då var jag med och fajtades om Enduro GP-poäng i totalen på runt plats 13-15 i alla klasser. Men det blev en krasch och jag slutade på 17:e plats till slut (sexa i E3-klassen), säger Ljunggren.

– Det var ett tufft race och det var svårt att komma och hoppa in. Jag ska inte skylla på det, men det var lite svårkört med en 500:a. Det är ingen som kör med det och jag brukar köra med en 450, men testade. Den är lite extra tung och det gick inte riktigt som jag hade hoppats.

Ljunggren hade inga större förhoppningar med VM-inhoppet, men trodde sig kunna hota strax bakom pallen med rätt dagsform.

– Det var lite skillnad, jag har varit ifrån i två år och de kör fort grabbarna. Det blev inte riktigt som jag hade hoppats och tänkt innan, banan i VM är lite snabbare än det jag brukar köra, säger ”Jocke” som tog nio medaljer under sina tio VM-säsonger.

Fick du tillbaka något sug för att köra VM i framtiden?

– Egentligen inte. Det var kul att vara med i Sverige, men att köra hela serien blev jag inte riktigt sugen på ändå, säger Ljunggren som i stället laddar om för klassiska Stångebroslaget och extrem-SM i början av juli.

”Jockes” klubbkompis Mikael Persson, som drömde om att köra hem senior VM-karriärens första pallplats på hemmaplan, slutade sjua och femma i E1-klassen.

Karlskogaåkaren Pontus Skoog, som gjorde karriärens andra JVM-deltävling, slutade på fjortondeplats på lördagen. På söndagen tvingades han bryta.