2016-06-13 22:56

2016-06-13 22:56

Sanna Carlsson: "Det är troligtvis inte korsbandet"

FOTBOLL: Rävåsenbackens skadade knä har röntgats och undersökts

Vanlig röntgen visade inga skador på knäet. Läkarna hade svårt att bedöma omfattningen på grund av den höga smärtan, men tror att korsbandet klarade sig.
– Det känns ju bra. Men samtidigt känner jag att jag vill göra en magnetröntgen med tanke på att felbedömningar händer, säger Sanna Carlsson.

Matchklockan stod på 17 minuter när Rävåsenmittbacken Sanna Carlsson hamnade i en tuff duell med en motspelare.

– Vi sprang båda mot bollen. Jag insåg att jag inte skulle hinna och hon också. Det var bara att satsa fullt ut, säger Carlsson.

– Vi slog väl ihop och jag fastnade med knäet i märken och vred till det. När jag hoppade till och ramlade igen var det som att knäet vreds fram och tillbaka. Det var inte skönt, fortsätter RIK Karlskoga-spelaren.

Carlsson, 19, hämtades av ambulans och kördes till sjukhus i Göteborg.

– Jag fick en remiss för magnetröntgen, men vi åkte hem till Karlskoga och jag kollade på det på lasarettet på natten. De trodde att det kunde vara en bristning i ledbanden, knäet var stabilt så de trodde inte det var korsbandet.

”Svårt att undersöka”

Rävåsenspelaren återvände till lasarettet för slätröntgen i går. Den visade inga skador.

– Jag blev undersökt av två läkare till så de också kunde bilda sin uppfattning, de trodde inte heller att korsbandet var av. Men det var fortfarande svårt att undersöka eftersom jag hade så ont att jag inte kunde böja benet.

Carlsson ser naturligtvis positivt på att korsbandet, med största sannolikhet, klarade den hårda närkampen.

– Men samtidigt känner jag att jag vill göra en magnetröntgen med tanke på att felbedömningar händer. Jag ska försöka kämpa för magnet. Det är lite surt eftersom jag skulle få det i Göteborg, men inte hann vänta, säger Sanna.

Skadan kom högst olyckligt för Carlsson som, efter en problematisk försäsong, fått starta i tre raka matcher.

– Det är surt. Jag har varit sjuk mycket och haft småskador och längre skador. Det kändes som jag började komma i gång så det känns inte jättebra, det kan jag inte påstå. Jag har varit borta mycket och det känns inte som jag har kunnat ge mig själv en ärlig chans.

Sannas nästa steg blir att söka sjukgymnast.

– Det får gå någon vecka så att smärtan lägger sig så får vi se vad vi ska göra åt det.

Matchklockan stod på 17 minuter när Rävåsenmittbacken Sanna Carlsson hamnade i en tuff duell med en motspelare.

– Vi sprang båda mot bollen. Jag insåg att jag inte skulle hinna och hon också. Det var bara att satsa fullt ut, säger Carlsson.

– Vi slog väl ihop och jag fastnade med knäet i märken och vred till det. När jag hoppade till och ramlade igen var det som att knäet vreds fram och tillbaka. Det var inte skönt, fortsätter RIK Karlskoga-spelaren.

Carlsson, 19, hämtades av ambulans och kördes till sjukhus i Göteborg.

– Jag fick en remiss för magnetröntgen, men vi åkte hem till Karlskoga och jag kollade på det på lasarettet på natten. De trodde att det kunde vara en bristning i ledbanden, knäet var stabilt så de trodde inte det var korsbandet.

”Svårt att undersöka”

Rävåsenspelaren återvände till lasarettet för slätröntgen i går. Den visade inga skador.

– Jag blev undersökt av två läkare till så de också kunde bilda sin uppfattning, de trodde inte heller att korsbandet var av. Men det var fortfarande svårt att undersöka eftersom jag hade så ont att jag inte kunde böja benet.

Carlsson ser naturligtvis positivt på att korsbandet, med största sannolikhet, klarade den hårda närkampen.

– Men samtidigt känner jag att jag vill göra en magnetröntgen med tanke på att felbedömningar händer. Jag ska försöka kämpa för magnet. Det är lite surt eftersom jag skulle få det i Göteborg, men inte hann vänta, säger Sanna.

Skadan kom högst olyckligt för Carlsson som, efter en problematisk försäsong, fått starta i tre raka matcher.

– Det är surt. Jag har varit sjuk mycket och haft småskador och längre skador. Det kändes som jag började komma i gång så det känns inte jättebra, det kan jag inte påstå. Jag har varit borta mycket och det känns inte som jag har kunnat ge mig själv en ärlig chans.

Sannas nästa steg blir att söka sjukgymnast.

– Det får gå någon vecka så att smärtan lägger sig så får vi se vad vi ska göra åt det.