2016-06-02 14:39

2016-06-02 14:39

Stig Ove vinnare på Elitloppshelgen

TRAV: Har varit intresserad ända sedan 1960-talet

Stig Ove Nilsson från Degerfors tog hem förstapriset i V75 Guidens tipstävling på Elitloppssöndagen.

Det handlade om att pricka in vilka fyra hästar som skulle ta sig vidare från de båda försöken och vinnaren i Elitloppet. Varje finalist gav en poäng. Där blev det sex poäng för Stig Ove. Det var Oasis Bi och Billie de Montfort, som kom fyra i sina försök och sedan slutade oplacerade i finalen, som han missade. Där hade han i stället valt Mosaique Face och B.B.S. Sugarlight.

Mycket nära oddset

Rätt slutsegrare gav fem poäng. Och att välja Nuncio var det ingen tvekan om för Stig Oves del.

– Det är en fantastiskt bra häst så där behövde jag inte fundera, säger han.

Bland dem som hade elva poäng, av 13, gällde utslagsfrågan; vilket odds ger vinnaren i Elitloppet?

– Jag satsade på 2,98. Den som kom tvåa hade 2,95. Eftersom det blev 3,10 på Nuncio som segrare var jag närmast, förklarar Stig Ove.

När han själv letade efter resultatet av tävlingen i V75 Guiden hittade han först ingenting.

– Det var först när jag fick ett mejl från en kompis i Umeå som jag förstod att jag vunnit. När jag öppnade tidningen igen såg jag ju mycket tydligt artikeln. Den var mycket större än jag trott. Det var därför jag missade den. Jag letade bland de mindre notiserna, berättar han med ett skratt.

Som vinnare i den här tipstävlingen får han en halvårsprenumeration på tidningen V75 Guiden.

Hästägare

Stig Ove gillar i högsta grad Örjan Kihlström, som körde Nuncio i söndagens lopp. Annars är det Björn Goop som är nummer ett för hans del.

– Jag är delägare i en tvååring som snart kommer i träning hos Björn Goop. Hon är nu i Estland. Det ska bli riktigt spännande att följa henne, säger Stig Ove som för ett par år sedan hade en delägd häst till start under Elitloppshelgen.

Intresserad länge

Hans travintresse sträcker sig så långt tillbaka som till slutet av 1960-talet.

– Då var jag och en kompis ofta på Färjestad då det kördes trav där, berättar den 69-årige traventusiasten.

När Ego Boy vann Elitloppet 1973 var han på plats.

– Det var en fantastisk folkfest. Det hejades som på en fotbollsmatch, säger Stig Ove.

Därefter har han gjort flera besök på Solvallas travbana i samband med Elitloppshelgen.

Det handlade om att pricka in vilka fyra hästar som skulle ta sig vidare från de båda försöken och vinnaren i Elitloppet. Varje finalist gav en poäng. Där blev det sex poäng för Stig Ove. Det var Oasis Bi och Billie de Montfort, som kom fyra i sina försök och sedan slutade oplacerade i finalen, som han missade. Där hade han i stället valt Mosaique Face och B.B.S. Sugarlight.

Mycket nära oddset

Rätt slutsegrare gav fem poäng. Och att välja Nuncio var det ingen tvekan om för Stig Oves del.

– Det är en fantastiskt bra häst så där behövde jag inte fundera, säger han.

Bland dem som hade elva poäng, av 13, gällde utslagsfrågan; vilket odds ger vinnaren i Elitloppet?

– Jag satsade på 2,98. Den som kom tvåa hade 2,95. Eftersom det blev 3,10 på Nuncio som segrare var jag närmast, förklarar Stig Ove.

När han själv letade efter resultatet av tävlingen i V75 Guiden hittade han först ingenting.

– Det var först när jag fick ett mejl från en kompis i Umeå som jag förstod att jag vunnit. När jag öppnade tidningen igen såg jag ju mycket tydligt artikeln. Den var mycket större än jag trott. Det var därför jag missade den. Jag letade bland de mindre notiserna, berättar han med ett skratt.

Som vinnare i den här tipstävlingen får han en halvårsprenumeration på tidningen V75 Guiden.

Hästägare

Stig Ove gillar i högsta grad Örjan Kihlström, som körde Nuncio i söndagens lopp. Annars är det Björn Goop som är nummer ett för hans del.

– Jag är delägare i en tvååring som snart kommer i träning hos Björn Goop. Hon är nu i Estland. Det ska bli riktigt spännande att följa henne, säger Stig Ove som för ett par år sedan hade en delägd häst till start under Elitloppshelgen.

Intresserad länge

Hans travintresse sträcker sig så långt tillbaka som till slutet av 1960-talet.

– Då var jag och en kompis ofta på Färjestad då det kördes trav där, berättar den 69-årige traventusiasten.

När Ego Boy vann Elitloppet 1973 var han på plats.

– Det var en fantastisk folkfest. Det hejades som på en fotbollsmatch, säger Stig Ove.

Därefter har han gjort flera besök på Solvallas travbana i samband med Elitloppshelgen.