2016-05-30 18:09

2016-05-30 18:09

Dubbla medaljer för KSF

SIMNING: Tävlade i Linköping

Karlskoga SF fick med sig två medaljer från Filbyter Cup när 13–åriga Matilda Ek och 14–åriga Linn Granlund imponerade stort och tog brons i sina respektive åldersklasser.

Simmarna i Karlskoga fortsätter att skörda framgångar. Föreningen ställde upp med totalt 23 simmare från de två högsta träningsgrupperna. Näst intill alla visade framfötterna i Linköping, inte minst Sanna Lekberg som stod för tävlingens prestation när hon simmade 100 meter frisim på 1.04,10 i lagkappen 4x100 frisim. Ett personligt rekord med hela 2,5 sekunder.

Alexander Nylén hade det trögt på tävlingen men fick till det ganska bra på 200 bröstsim där han jagar kval till SumSim, tiden blev 2.41,36 där kvaltiden är 2.39,56.

15–åriga Saga Grandelius som har siktet inställt på SumSim-kval på 100 bröstsim fick inte till det riktigt under tävlingen, men på sista distansen 200 medley släppte det, 2.42,96, endast tre sekunder från kvalgränsen.

– UGP3 blir de yngre simmarnas sista stora tävling för säsongen medan de äldre får simma DM också, säger tränaren Åke Nylén

Och fortsätter.

– Nu har Saga och Alexander två tävlingar på sig att kvala till SumSim i sommar som just går i Linköping i början på juli.

Simmarna i Karlskoga fortsätter att skörda framgångar. Föreningen ställde upp med totalt 23 simmare från de två högsta träningsgrupperna. Näst intill alla visade framfötterna i Linköping, inte minst Sanna Lekberg som stod för tävlingens prestation när hon simmade 100 meter frisim på 1.04,10 i lagkappen 4x100 frisim. Ett personligt rekord med hela 2,5 sekunder.

Alexander Nylén hade det trögt på tävlingen men fick till det ganska bra på 200 bröstsim där han jagar kval till SumSim, tiden blev 2.41,36 där kvaltiden är 2.39,56.

15–åriga Saga Grandelius som har siktet inställt på SumSim-kval på 100 bröstsim fick inte till det riktigt under tävlingen, men på sista distansen 200 medley släppte det, 2.42,96, endast tre sekunder från kvalgränsen.

– UGP3 blir de yngre simmarnas sista stora tävling för säsongen medan de äldre får simma DM också, säger tränaren Åke Nylén

Och fortsätter.

– Nu har Saga och Alexander två tävlingar på sig att kvala till SumSim i sommar som just går i Linköping i början på juli.

  • Jonas Griberg