2016-05-23 23:17

2016-05-23 23:17

Strulig VM-helg för Mikael Persson

ENDURO: Tvingades bryta båda heaten i Grekland på grund av elektronikfel

Mikael Persson inledde lovande både i lördags och i söndags. Men det hjälpte föga då hojen, på grund av regnet och den blöta leran, la av båda dagarna.
– Det har varit en skithelg, säger Persson besviket.

Regerande ungdomsvärldsmästaren Mikael Persson siktade på topp sju inför senior VM-debuten och hade skrapat ihop 25 poäng på fyra VM-race inför Grekland.

Väl där fick han till en stark körning på supertestet inför lördagens heat.

– Det gick fint. Sen regnade det som fan i torsdags och i fredags, det var som ett lerbad. Men det började väl rätt så okej på lördagsmorgonen. Men efter halva tävlingen stannade hojen för mig, det blev något tekniskt fel, säger Persson.

– Det är som alltid med elektronik, det är svårt att veta varför. Men jag antog att det kom in vatten, det regnade hela tiden. Jag letade, gjorde rent elektroniken och fick ordning på den igen. Men i och med att det hände i skogen tog det så lång tid att få i ordning det så jag valde att avbryta och satsa på söndagen.

Teamet tittade till hojen och på söndagsmorgonen rådde sannerligen ingen problematik.

– Jag startade jättebra och var ändå med i topp sju. Men efter att vi kommit två prov hände samma sak, 500 meter efter det hände dagen innan. Det var jäkligt surt, surt att det händer två dagar i rad. Okej om det är en dag, men två dagar ska inte få hända, säger Persson.

– Det var maximal otur. Alla kan få in vatten, men det ska vara så pass förberett att det inte ska kunna komma in.

Vinnarskallen från Karlskoga, som kör för Team Miglio Yamaha Racing, ligger nu elva av sjutton förare i E1-klassen. Avståndet upp till den önskvärda sjundeplatsen är 29 poäng.

– Det är surt som fan. Visst, jag låg inte med jättebra men nu är jag ju jäkligt långt efter. Det är bara ta det tävling för tävling nu och försöka göra det så bra som möjligt, säger Persson som härnäst VM-kör i Finland 11-12 juni och sedan i Sverige helgen därpå.

Hur ska det bli?

– Det ska bli kul att komma hem och köra. Det är bara ta nya tag.

Regerande ungdomsvärldsmästaren Mikael Persson siktade på topp sju inför senior VM-debuten och hade skrapat ihop 25 poäng på fyra VM-race inför Grekland.

Väl där fick han till en stark körning på supertestet inför lördagens heat.

– Det gick fint. Sen regnade det som fan i torsdags och i fredags, det var som ett lerbad. Men det började väl rätt så okej på lördagsmorgonen. Men efter halva tävlingen stannade hojen för mig, det blev något tekniskt fel, säger Persson.

– Det är som alltid med elektronik, det är svårt att veta varför. Men jag antog att det kom in vatten, det regnade hela tiden. Jag letade, gjorde rent elektroniken och fick ordning på den igen. Men i och med att det hände i skogen tog det så lång tid att få i ordning det så jag valde att avbryta och satsa på söndagen.

Teamet tittade till hojen och på söndagsmorgonen rådde sannerligen ingen problematik.

– Jag startade jättebra och var ändå med i topp sju. Men efter att vi kommit två prov hände samma sak, 500 meter efter det hände dagen innan. Det var jäkligt surt, surt att det händer två dagar i rad. Okej om det är en dag, men två dagar ska inte få hända, säger Persson.

– Det var maximal otur. Alla kan få in vatten, men det ska vara så pass förberett att det inte ska kunna komma in.

Vinnarskallen från Karlskoga, som kör för Team Miglio Yamaha Racing, ligger nu elva av sjutton förare i E1-klassen. Avståndet upp till den önskvärda sjundeplatsen är 29 poäng.

– Det är surt som fan. Visst, jag låg inte med jättebra men nu är jag ju jäkligt långt efter. Det är bara ta det tävling för tävling nu och försöka göra det så bra som möjligt, säger Persson som härnäst VM-kör i Finland 11-12 juni och sedan i Sverige helgen därpå.

Hur ska det bli?

– Det ska bli kul att komma hem och köra. Det är bara ta nya tag.