2016-05-22 19:54

2016-05-22 19:54

RIK-urladdning i andra

FOTBOLL: division 1: Rävåsens IK Karlskoga–Skepplanda 7–2 (2–2)

Rävåsens IK Karlskoga kunde vinna med 7–2 (2–2) efter en stark andra halvlek hemma mot jumbon Skepplanda.
– Då spelade tjejerna så bra som de kan, berömmer tränaren Sonny Laurberg.

I första halvlek hade annars RIK anmärkningsvärda problem mot Skepplanda, som inte tagit en enda poäng i division 1-spelet.

RIK tog ledningen två gånger, först genom Jade Flory och därefter sedan Jessica Karlsson slagit till, men hade svårt med defensiven och tillät Skepplanda att kvittera strax efter målen; Lina Karlsson respektive Emelie Johansson.

Uppryckning

Det fanns inte mycket positivt att säga om de inledande 45 minuterna sett ur hemmalagets perspektiv men efter pausen kom RIK ut betydligt bättre. Då var det klasskillnad. Skepplanda hade en enda bra chans, en boll i ribban, medan Karlskogalaget radade upp farliga chanser framför bortamålet.

Georgia Cloepfil gjorde såväl 3–2 som 5–2 och 7–2. Jessica Karlsson prickade mycket snyggt in 4–2. Och även Jade Flory stod för ytterligare ett mål när hon satte 6–2.

Skapade mycket

– Med tanke på allt vi skapade kunde vi ha vunnit mycket större, sammanfattar tränaren Sonny Laurberg som hade anledning att vara besviken över sitt lags tama agerande före pausen men kunde glädja sig åt en tydlig förbättring i andra halvlek.

Mot bättre lag än Skepplanda kommer det däremot att straffa sig om det är så passivt som det var under de inledande 45 minuterna.

Med tanke på att RIK-spelarna var bättre på alla positioner i andra halvlek, med undantag för målvaktssidan men det kan förklaras med att Lisa Andersson inte hade något att bestyra då till skillnad mot Skepplandamålvakten Isabella Svensson.

Sonny Laurberg ville inte minst berömma mittbacksklippan Hanna Andersson, som styrde ”sitt” försvar på bästa sätt, och mittfältaren Jenny Tropp.

Den sistnämnda är en duktig bollvinnare och en mycket slitstark spelare. Dessutom, och inte minst, är hon en pådrivare och inspiratör för övriga i laget; ett föredöme.

Som så ofta stod Georgia Cloepfil och Jade Flory för offensiv spets. De gjorde tre respektive två mål och skapade möjligheter som kunde/borde ha betytt betydligt fler mål.

Borta på lördag

Genom vinsten är RIK uppe på tio poäng och fick därmed andrum från bottenstriden, i stället tillfälle att blicka lite uppåt. Lidköping har så här långt vunnit alla sina sex matcher och skuggas närmast av Jitex Mölndal med fem segrar.

Det är just Jitex Mölndal som är RIK:s nästa motståndare, på lördag.

– Då vill jag se att vi kan prestera även på bortaplan, kommenterar Sonny Laurberg när vi får en pratstund med honom efter storsegern hemma mot Skepplanda som betydde att RIK tog snabb revansch för tisdagens derbyförlust med 1–3 borta mot Skoghall.

I första halvlek hade annars RIK anmärkningsvärda problem mot Skepplanda, som inte tagit en enda poäng i division 1-spelet.

RIK tog ledningen två gånger, först genom Jade Flory och därefter sedan Jessica Karlsson slagit till, men hade svårt med defensiven och tillät Skepplanda att kvittera strax efter målen; Lina Karlsson respektive Emelie Johansson.

Uppryckning

Det fanns inte mycket positivt att säga om de inledande 45 minuterna sett ur hemmalagets perspektiv men efter pausen kom RIK ut betydligt bättre. Då var det klasskillnad. Skepplanda hade en enda bra chans, en boll i ribban, medan Karlskogalaget radade upp farliga chanser framför bortamålet.

Georgia Cloepfil gjorde såväl 3–2 som 5–2 och 7–2. Jessica Karlsson prickade mycket snyggt in 4–2. Och även Jade Flory stod för ytterligare ett mål när hon satte 6–2.

Skapade mycket

– Med tanke på allt vi skapade kunde vi ha vunnit mycket större, sammanfattar tränaren Sonny Laurberg som hade anledning att vara besviken över sitt lags tama agerande före pausen men kunde glädja sig åt en tydlig förbättring i andra halvlek.

Mot bättre lag än Skepplanda kommer det däremot att straffa sig om det är så passivt som det var under de inledande 45 minuterna.

Med tanke på att RIK-spelarna var bättre på alla positioner i andra halvlek, med undantag för målvaktssidan men det kan förklaras med att Lisa Andersson inte hade något att bestyra då till skillnad mot Skepplandamålvakten Isabella Svensson.

Sonny Laurberg ville inte minst berömma mittbacksklippan Hanna Andersson, som styrde ”sitt” försvar på bästa sätt, och mittfältaren Jenny Tropp.

Den sistnämnda är en duktig bollvinnare och en mycket slitstark spelare. Dessutom, och inte minst, är hon en pådrivare och inspiratör för övriga i laget; ett föredöme.

Som så ofta stod Georgia Cloepfil och Jade Flory för offensiv spets. De gjorde tre respektive två mål och skapade möjligheter som kunde/borde ha betytt betydligt fler mål.

Borta på lördag

Genom vinsten är RIK uppe på tio poäng och fick därmed andrum från bottenstriden, i stället tillfälle att blicka lite uppåt. Lidköping har så här långt vunnit alla sina sex matcher och skuggas närmast av Jitex Mölndal med fem segrar.

Det är just Jitex Mölndal som är RIK:s nästa motståndare, på lördag.

– Då vill jag se att vi kan prestera även på bortaplan, kommenterar Sonny Laurberg när vi får en pratstund med honom efter storsegern hemma mot Skepplanda som betydde att RIK tog snabb revansch för tisdagens derbyförlust med 1–3 borta mot Skoghall.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.