2016-05-21 18:30

2016-05-21 18:30

KB krigade till sig ett kryss

FOTBOLL: KB Karlskoga fick med sig en poäng i mötet mot Säffle

KB Karlskoga fick med sig ett oavgjort resultat mot Säffle på den svårspelade planen.
– Det är ingen bra fotboll. Varken från dem eller från oss, säger KB-tränaren Mark Selmer efter matchen.

Karlskogalaget kom till start i matchen med tre raka segrar i ryggen. Men det mesta inför matchen handlade om skicket på Nobelstadions gräsmatta. Det påverkade också matchen menar Selmer.

– Det går inte att rulla boll och det studsas, säger han.

Matchen började ganska trevande och båda lagen kände lite grann på varandra. Gästerna Säffle var de som var närmast att ta ledningen. Ett halvvolley skott precis utanför straffområdet tvingade KB-målvakten Pontus Karlsson till en svettig räddning.

Efter 33 minuters spel fick gästerna in bollen i straffområdet. Målvakten Pontus Karlsson kommer ut och har bollen under kontroll och något som såg ut att vara en halvchans blir i stället en straff. Domaren pekar på straffpunkten till hemmalagets stora förvåning. Darko Kikanovic är säkerheten själv och lurar ner Karlsson åt fel håll och sätter dit 1-0 till gästerna.

Hemmatryck

Till den andra halvleken tar KB över mer i spelet. Men planen gör att de har svårt att skapa några riktigt vassa målchanser. Efter cirka tio minuter hittar domaren åter igen en tveksam straff till gästernas favör.

– Jag har svårt att bedöma båda, så det vill jag inte uttala mig om dem. Jag tycker det är en bra domare annars, säger Selmer.

Kikanovic lurar även denna gång Pontus Karlsson åt fel håll men denna gång står ribban i vägen. Straffmissen får fart på hemmalaget som försöker skapa lägen längs kanterna. Kantspelet är en del han tycker laget gör bra under matchen.

– Att spela på kanten tycker jag vi gör hyfsat bra, det hade vi pratat om inför matchen att försöka använda oss av, säger KB-tränaren.

Efterlängtad kvittering

KB får till slut utdelning i mitten på den andra halvleken. Säffle drar på sig en frispark på mittplan. Fredrik Zetterberg Eriksson slår in bollen mot straffområdet där Säfflemålvakten Tomas Söfting kommer på mellanhand. Joachim Nilsson når högst och kan nicka in kvitteringen i tom bur.

– Vi gör mål på en frispark och fasta situationer är något vi haft som ett nyckelord till den här matchen, säger Selmer.

Båda lagen har sedan chanser för ett avgörande mål men matchen slutar 1-1 vilket gör att KB behåller tredjeplatsen.

Selmer är inte nöjd med lagets insats men nöjd att de inte gick förlorande ur striden.

– Det är inte bra, det är ingen bra match. Det kunde ha slutat hur som helst så 1-1 är väl rättvist. Vi har några fantastiska lägen i första som vi missar. Samtidigt får vi två straffar emot oss och kunde lika gärna ha förlorat så jag är nöjd med en poäng, säger han.

Nordvärmland nästa

I nästa omgång väntar serieledande Nordvärmland och KB får en chans att krympa avståndet i och med seger. Något som kommer bli tufft enligt Selmer.

– Om vi har tre nyckelord inför varje match kommer det bli försvarsspel, försvarsspel och försvarsspel.

Karlskogalaget kom till start i matchen med tre raka segrar i ryggen. Men det mesta inför matchen handlade om skicket på Nobelstadions gräsmatta. Det påverkade också matchen menar Selmer.

– Det går inte att rulla boll och det studsas, säger han.

Matchen började ganska trevande och båda lagen kände lite grann på varandra. Gästerna Säffle var de som var närmast att ta ledningen. Ett halvvolley skott precis utanför straffområdet tvingade KB-målvakten Pontus Karlsson till en svettig räddning.

Efter 33 minuters spel fick gästerna in bollen i straffområdet. Målvakten Pontus Karlsson kommer ut och har bollen under kontroll och något som såg ut att vara en halvchans blir i stället en straff. Domaren pekar på straffpunkten till hemmalagets stora förvåning. Darko Kikanovic är säkerheten själv och lurar ner Karlsson åt fel håll och sätter dit 1-0 till gästerna.

Hemmatryck

Till den andra halvleken tar KB över mer i spelet. Men planen gör att de har svårt att skapa några riktigt vassa målchanser. Efter cirka tio minuter hittar domaren åter igen en tveksam straff till gästernas favör.

– Jag har svårt att bedöma båda, så det vill jag inte uttala mig om dem. Jag tycker det är en bra domare annars, säger Selmer.

Kikanovic lurar även denna gång Pontus Karlsson åt fel håll men denna gång står ribban i vägen. Straffmissen får fart på hemmalaget som försöker skapa lägen längs kanterna. Kantspelet är en del han tycker laget gör bra under matchen.

– Att spela på kanten tycker jag vi gör hyfsat bra, det hade vi pratat om inför matchen att försöka använda oss av, säger KB-tränaren.

Efterlängtad kvittering

KB får till slut utdelning i mitten på den andra halvleken. Säffle drar på sig en frispark på mittplan. Fredrik Zetterberg Eriksson slår in bollen mot straffområdet där Säfflemålvakten Tomas Söfting kommer på mellanhand. Joachim Nilsson når högst och kan nicka in kvitteringen i tom bur.

– Vi gör mål på en frispark och fasta situationer är något vi haft som ett nyckelord till den här matchen, säger Selmer.

Båda lagen har sedan chanser för ett avgörande mål men matchen slutar 1-1 vilket gör att KB behåller tredjeplatsen.

Selmer är inte nöjd med lagets insats men nöjd att de inte gick förlorande ur striden.

– Det är inte bra, det är ingen bra match. Det kunde ha slutat hur som helst så 1-1 är väl rättvist. Vi har några fantastiska lägen i första som vi missar. Samtidigt får vi två straffar emot oss och kunde lika gärna ha förlorat så jag är nöjd med en poäng, säger han.

Nordvärmland nästa

I nästa omgång väntar serieledande Nordvärmland och KB får en chans att krympa avståndet i och med seger. Något som kommer bli tufft enligt Selmer.

– Om vi har tre nyckelord inför varje match kommer det bli försvarsspel, försvarsspel och försvarsspel.

  • Villegas Petterson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.