2016-05-20 20:23

2016-05-20 20:23

Jonna frälste Sverige

VOLLEYBOLL: Seger i inledande EM-kvalmatchen

Degerforstjejen Jonna Wasserfaller avgjorde både tredje set och senare även matchen när Sveriges damlandslag i volleyboll vann den inledande EM-kvalmatchen i Estland mot Danmark med 3–1.

Både Jonna (i Hylte/Halmstads elitserielag till vardags) och Madelene Green (Sollentuna) är volleybollfostrade i Degerforsklubben Orion, som fått fram många bra spelare genom åren, och nu med i det svenska landslaget som på fredagen inledde EM-kvalet.

Sverige behövde bara 19 minuter för att vinna första set med 25–10. Danskorna kom tillbaka och vann andra set med 25–19. I tredje set hade Sverige en setboll emot sig, räddade den och skaffade sig i nästa läge en setboll. Den utnyttjade Sverige på bästa sätt när Jonna Wasserfaller med en imponerande block såg till att det blev 27–25.

Stärkta av en 2–1-ledning kunde de svenska tjejerna även ta hem det fjärde setet i drabbningen, 25–16 då, sedan Jonna hållit sig framme och avgjort redan på första matchbollen.

Genom segern har Sverige skaffat sig bra förutsättningar inför det fortsatta kvalspelet i Estland.

På lördagseftermiddagen kvalar Sverige vidare mot Luxemburg. Kvalgruppen avslutas på söndagskvällen när Sverige tar sig an värdnationen Estland.

Samtliga gruppsegrare från kvalet samt bästa grupptvåan går vidare till nästa kvalsteg. Det avgörs till hösten.

Både Jonna (i Hylte/Halmstads elitserielag till vardags) och Madelene Green (Sollentuna) är volleybollfostrade i Degerforsklubben Orion, som fått fram många bra spelare genom åren, och nu med i det svenska landslaget som på fredagen inledde EM-kvalet.

Sverige behövde bara 19 minuter för att vinna första set med 25–10. Danskorna kom tillbaka och vann andra set med 25–19. I tredje set hade Sverige en setboll emot sig, räddade den och skaffade sig i nästa läge en setboll. Den utnyttjade Sverige på bästa sätt när Jonna Wasserfaller med en imponerande block såg till att det blev 27–25.

Stärkta av en 2–1-ledning kunde de svenska tjejerna även ta hem det fjärde setet i drabbningen, 25–16 då, sedan Jonna hållit sig framme och avgjort redan på första matchbollen.

Genom segern har Sverige skaffat sig bra förutsättningar inför det fortsatta kvalspelet i Estland.

På lördagseftermiddagen kvalar Sverige vidare mot Luxemburg. Kvalgruppen avslutas på söndagskvällen när Sverige tar sig an värdnationen Estland.

Samtliga gruppsegrare från kvalet samt bästa grupptvåan går vidare till nästa kvalsteg. Det avgörs till hösten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.