2016-05-20 15:05

2016-05-20 15:05

Gustav Ahlin stannar i BIK

ISHOCKEY: Centern är revanschsugen efter vårens uttåg i kvalet till J20 SuperElit: Det här, det känns helt rätt för mig"

Han saknade inte anbud efter sin starka fjolårssäsong med 40 poäng på 39 J20-matcher. Men i slutändan föll valet på en fortsättning i BIK Karlskogas organisation.
– Jag hoppas vi ska prestera bra hela säsongen och att vi tar klivet upp i SuperElit, säger Ahlin.

Speluppläggaren Gustav Ahlin och målskytten Calle Kjällström fann varandra rejält under den gångna säsongen. Duons fina samspel var starkt bidragande i J20-lagets framgångar.

BIK vann den västra elitserien med 19 poängs marginal och slog ut Borlänge, Grums och Troja/Ljungby i kvalet till J20 SuperElit innan Mora blev för svårt.

Nu är en revanschsugen Alin klar för ytterligare en säsong i BIK:s organisation.

– Det känns skönt att ha bestämt sig. Jag trivs bra i klubben med båda tränare och lagkamrater. Jag pratade lite med Lars (Englund, junioransvarig) och det känns som en rolig säsong med mycket träning väntar. Det här, det känns helt rätt för mig, säger centern.

Ahlin har höga förhoppningar på både sig själv och laget. Ett av de individuella målen är att få träna mer med A-laget.

– Jag hoppas att vi ska prestera bra hela säsongen och att vi tar klivet upp i superelit. För egen del tänker jag satsa fullt ut på hockeyn och jag hoppas på en positiv utveckling.

Speluppläggaren Gustav Ahlin och målskytten Calle Kjällström fann varandra rejält under den gångna säsongen. Duons fina samspel var starkt bidragande i J20-lagets framgångar.

BIK vann den västra elitserien med 19 poängs marginal och slog ut Borlänge, Grums och Troja/Ljungby i kvalet till J20 SuperElit innan Mora blev för svårt.

Nu är en revanschsugen Alin klar för ytterligare en säsong i BIK:s organisation.

– Det känns skönt att ha bestämt sig. Jag trivs bra i klubben med båda tränare och lagkamrater. Jag pratade lite med Lars (Englund, junioransvarig) och det känns som en rolig säsong med mycket träning väntar. Det här, det känns helt rätt för mig, säger centern.

Ahlin har höga förhoppningar på både sig själv och laget. Ett av de individuella målen är att få träna mer med A-laget.

– Jag hoppas att vi ska prestera bra hela säsongen och att vi tar klivet upp i superelit. För egen del tänker jag satsa fullt ut på hockeyn och jag hoppas på en positiv utveckling.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.