2016-05-20 21:23

2016-05-20 22:24

Åtorp derbyvann mot Rävåsen

FOTBOLL: division 5: Rävåsen–Åtorp 2–3 (1–3)

(UPPDATERAD) Åtorps IF vann fredagskvällens division 5-fotbollsderby borta mot Rävåsens IK Karlskoga. Det blev 3–2 (3–1) till Åtorp.

Därmed fick Åtorp revansch för tisdagens 0–1-förlust mot Norrstrand då Åtorp var ineffektivt. RIK kunde å sin sida inte följa upp 1–0-vinsten i senaste omgången borta mot Sommarro.

Gästande Åtorp hade efter 20 minuter skaffat sig en 3–0-ledning via tre mål på sex minuter. RIK reducerade efter en halvtimme och hade strax efter läge att närma sig ytterligare men missade då en straff.

Det dröjde tills det gått runt 80 minuter innan 2–3 kom. Men Åtorp höll undan och vann.

- Vi började dåligt men alla lyfte sig efterhand, kommenterar RIK-tränaren Mattias Ahlberg som tycker att det hade en avgörande betydelse att laget inte kunde närma sig målmässigt redan i samband med straffen.

- Rävåsen hade släppt in tre mål på hela våren innan den här matchen så på sätt var det förstås mycket positivt för oss att kunna göra tre mål på så kort tid, säger Åtorps tränare Håkan Ågren.

- Vi sjönk tillbaka mer och mer i andra halvlek och sista kvarten pumpade Rävåsen in inlägg på inlägg i vårt straffområde. Att vi höll undan och vann var förstås mycket positivt, fortsätter segrarlagets tränare.

Ågren vill framför allt berömma debuterande målvakten Michael Barsoma.

Målgörare, RIK: Tomas Futvoye och Magnus Eriksson. Åtorp: Robert Johansson, Pontus Nyqvist och Mikael Jönsson.

RIK, som i många år varit ett topplag i femman men som startat den här säsongen sämre, bör ha bra chans till tre poäng i nästa omgång då laget spelar borta mot jumbon Filipstad – fortfarande utan poäng. Åtorp gästas av Hammarö, som kvalade till fyran i höstas.

Därmed fick Åtorp revansch för tisdagens 0–1-förlust mot Norrstrand då Åtorp var ineffektivt. RIK kunde å sin sida inte följa upp 1–0-vinsten i senaste omgången borta mot Sommarro.

Gästande Åtorp hade efter 20 minuter skaffat sig en 3–0-ledning via tre mål på sex minuter. RIK reducerade efter en halvtimme och hade strax efter läge att närma sig ytterligare men missade då en straff.

Det dröjde tills det gått runt 80 minuter innan 2–3 kom. Men Åtorp höll undan och vann.

- Vi började dåligt men alla lyfte sig efterhand, kommenterar RIK-tränaren Mattias Ahlberg som tycker att det hade en avgörande betydelse att laget inte kunde närma sig målmässigt redan i samband med straffen.

- Rävåsen hade släppt in tre mål på hela våren innan den här matchen så på sätt var det förstås mycket positivt för oss att kunna göra tre mål på så kort tid, säger Åtorps tränare Håkan Ågren.

- Vi sjönk tillbaka mer och mer i andra halvlek och sista kvarten pumpade Rävåsen in inlägg på inlägg i vårt straffområde. Att vi höll undan och vann var förstås mycket positivt, fortsätter segrarlagets tränare.

Ågren vill framför allt berömma debuterande målvakten Michael Barsoma.

Målgörare, RIK: Tomas Futvoye och Magnus Eriksson. Åtorp: Robert Johansson, Pontus Nyqvist och Mikael Jönsson.

RIK, som i många år varit ett topplag i femman men som startat den här säsongen sämre, bör ha bra chans till tre poäng i nästa omgång då laget spelar borta mot jumbon Filipstad – fortfarande utan poäng. Åtorp gästas av Hammarö, som kvalade till fyran i höstas.