2016-05-19 21:49

2016-05-19 21:49

Linus Gustavsson lämnar Strömtorp

FOTBOLL: Klar för Örebroklubben Lillån

Gustavsson svarade för ett starkt fjolår i Immetorp och målet var att förtjäna rikligt med förtroende även i SIK. Speltiden uteblev dock under säsongsstarten, vilket gjorde pendlingen från Örebro tung.
– Jag tycker inte att jag fick chansen att visa vad jag kan, säger backen.

Gustavsson, som trots degraderingen till division 5 visade upp ett starkt försvarsspel i Immetorp förra säsongen, fortsätter nu sitt fotbollsspelande i Lillån.

– Det finns många faktorer till varför jag valde att lämna Strömtorp. Jag tycker inte att jag fick chansen att visa vad jag kan och tröttnade på fotbollen. Distansen från hemmet i Örebro gjorde det inte roligare heller, säger Gustavsson.

– Jag skulle ha vilja fått en riktig chans för jag vet att jag håller i division 3. Frustrationen kom väl framför allt efter några laguttagningar som gjorde mig besviken. Alla spelare vill känna sig viktiga och behöver tränarens förtroende för att kunna spela bra, fortsätter mittbacken.

Gustavsson fick ett par andra påringningar, både från lokala klubbar och från lag i Örebro.

– Min kompis Christoffer Östberg drog med mig på en träning med Lillån och jag fastnade direkt för den sköna stämningen i laget. Lillån är ett relativt nystartat lag som är nykomlingar i division 4, säger Gustavsson.

– Det kommer bli en rolig utmaning och division 4 känns som en lagom nivå för att kunna kombinera jobbet och fritiden med fotbollen, även om jag inte stänger några dörrar för att testa division 3 igen i framtiden.

Gustavsson, som trots degraderingen till division 5 visade upp ett starkt försvarsspel i Immetorp förra säsongen, fortsätter nu sitt fotbollsspelande i Lillån.

– Det finns många faktorer till varför jag valde att lämna Strömtorp. Jag tycker inte att jag fick chansen att visa vad jag kan och tröttnade på fotbollen. Distansen från hemmet i Örebro gjorde det inte roligare heller, säger Gustavsson.

– Jag skulle ha vilja fått en riktig chans för jag vet att jag håller i division 3. Frustrationen kom väl framför allt efter några laguttagningar som gjorde mig besviken. Alla spelare vill känna sig viktiga och behöver tränarens förtroende för att kunna spela bra, fortsätter mittbacken.

Gustavsson fick ett par andra påringningar, både från lokala klubbar och från lag i Örebro.

– Min kompis Christoffer Östberg drog med mig på en träning med Lillån och jag fastnade direkt för den sköna stämningen i laget. Lillån är ett relativt nystartat lag som är nykomlingar i division 4, säger Gustavsson.

– Det kommer bli en rolig utmaning och division 4 känns som en lagom nivå för att kunna kombinera jobbet och fritiden med fotbollen, även om jag inte stänger några dörrar för att testa division 3 igen i framtiden.