2016-04-26 13:08

2016-04-26 13:08

13 simmare gick vidare i Vårsimiaden

SIMNING: Medaljregn för Karlskoga simförening i Kristinehamn

Karlskoga SF deltog i Vårsimiadsförsöken i Kristinehamn på lördagen. En stor trupp på 42 simmare och sex tränare var på plats – och 13 simmare kvalificerade sig till individuella finalstarter.

Vårsimiaden är en tävling för de som är 13 år och yngre och från Karlskoga deltog alla utom en tävlingsgrupp. Under lördagen var det en försökstävling där man hade chansen att kvala till finalen i Karlskoga helgen 7-8 maj.

Från Karlskoga kvalade 13 stycken simmare vidare till individuella finalstarter. Åtta som ordinarie och fem som reserver. KSF fick även med hela sex lag på tio olika distanser.

KSF-ledningen beskriver dagen som lyckad, där många yngre simmare visade fin vårform. Sammanlagt simmade karlskogingarna hem 23 medaljer fördelat sju guld, nio silver och sju brons.

19 av medaljerna var individuella och fyra var i lag. Det var Frida Medeskog, Philip Löfbom, Oscar Björstam, Elias Jansson, Victor Hellberg, Boglarka Biro och Mia Larsson som tog individuella pallplatser.

Det äldsta killaget med Philip Löfbom, Oskar Högqvist, Oscar Björstam och Liam Fahlin tog sig till prispallen två gånger med sitt lag. På 4x50 medley blev det en förstaplats och på 4x100 frisim slutade killarna tvåa.

De yngre killarna – Elias Jansson, Lukas Franz, Linus Åkesson och Victor Hellberg – visade klass även de genom att simma hem en andraplats på 4x50 meter medley.

Även tjejlaget med Moa Hammarbäck, Alice Bergström, Frida Medeskog och Thea Lekberg fixade en pallplats. Det blev seger på 4x100 meter frisim som tjejerna simmade hem som sista gren under tävlingsdagen.

Två killar som utmärkte sig lite extra under försöken var Philip Löfbom. Philip tog imponerande sex medaljer, tre guld och tre silver, och kvalade till finalen på sex olika grenar.

Elias Jansson fick med sig fem medaljer, två guld och tre silver, och kvalade in till finalen i Karlskoga på fem olika grenar.

Vårsimiaden är en tävling för de som är 13 år och yngre och från Karlskoga deltog alla utom en tävlingsgrupp. Under lördagen var det en försökstävling där man hade chansen att kvala till finalen i Karlskoga helgen 7-8 maj.

Från Karlskoga kvalade 13 stycken simmare vidare till individuella finalstarter. Åtta som ordinarie och fem som reserver. KSF fick även med hela sex lag på tio olika distanser.

KSF-ledningen beskriver dagen som lyckad, där många yngre simmare visade fin vårform. Sammanlagt simmade karlskogingarna hem 23 medaljer fördelat sju guld, nio silver och sju brons.

19 av medaljerna var individuella och fyra var i lag. Det var Frida Medeskog, Philip Löfbom, Oscar Björstam, Elias Jansson, Victor Hellberg, Boglarka Biro och Mia Larsson som tog individuella pallplatser.

Det äldsta killaget med Philip Löfbom, Oskar Högqvist, Oscar Björstam och Liam Fahlin tog sig till prispallen två gånger med sitt lag. På 4x50 medley blev det en förstaplats och på 4x100 frisim slutade killarna tvåa.

De yngre killarna – Elias Jansson, Lukas Franz, Linus Åkesson och Victor Hellberg – visade klass även de genom att simma hem en andraplats på 4x50 meter medley.

Även tjejlaget med Moa Hammarbäck, Alice Bergström, Frida Medeskog och Thea Lekberg fixade en pallplats. Det blev seger på 4x100 meter frisim som tjejerna simmade hem som sista gren under tävlingsdagen.

Två killar som utmärkte sig lite extra under försöken var Philip Löfbom. Philip tog imponerande sex medaljer, tre guld och tre silver, och kvalade till finalen på sex olika grenar.

Elias Jansson fick med sig fem medaljer, två guld och tre silver, och kvalade in till finalen i Karlskoga på fem olika grenar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.