2016-04-25 17:06

2016-04-25 17:06

Tredjeplats för Östlund i SM-premiären

MOTOCROSS: Olycklig situation kostade Hondaåkaren andraplatsen i första heatet: "Var väldigt irriterande"

Frida Östlund gick mot en andraplats i första heatet, men tappade till fjärde på grund av en dråplig situation. Andra heatet slutade, trots missnöje med körningen, med en tredjeplats.
– Det var väl en okej start överlag. Men jag är lite besviken på att det strulade till sig i första heatet, säger Östlund.

Frida blev, trots en lång frånvaro på grund av körtelfeber, bäste svensk med en tiondeplats i VM-deltävlingen i nederländska Valkenswaard den 28 mars.

Hondaåkaren inledde starkt även i snö- och hagelrusket i Tibro, där SM-premiären gick av stapeln.

– Jag kom ut som trea och körde upp mig till tvåa. Jag låg tvåa efter Kane (Natalie, irländaren som dominerat SM de två senaste åren) hela heatet, säger karlskogingen.

– Jag blev pressad av Emelie Dahl, men lyckades hålla henne bakom mig tills det var ett varv kvar. Då skulle vi varva några. Jag valde ytterspår för att kunna åka utanför dem, hinna förbi svängen och inte riskera att Emelie skulle kunna smita om.

Beslutet var självklart, men olyckliga omständigheter ställde till det rejält.

– Någon vinglade till och hamnade rätt i mitt spår. Vi gick omkull båda två, det var jäkligt surt. Jag tappade från tvåa till fyra, jag hade blivit tvåa i mål annars. Det var väldigt irriterande, att tappa på en sån skitgrej. Men det är sånt som händer i racing antar jag.

Östlund kunde inte göra annat än att ladda om till söndagens heat.

– Det blev ett bra utsläpp igen, jag kom ut som trea och försökte köra om Emelie (Dahl) som låg tvåa. Hon som låg bakom mig körde om mig, jag var nere som fyra ett tag. Men jag lyckades ta mig förbi henne och hålla tredjeplatsen, säger Östlund.

– Jag körde dock mycket sämre i går. Stelt, jag kunde inte riktigt slappna av. Ju mer jag försökte desto sämre gick det, det var svårt i går. Jag var nöjd med att kunna bli trea.

Östlunds placeringar innebar 28 poäng och en tredjeplats efter den första deltävlingen.

– Det var väl en okej start överlag. Det är, inte kul kanske men bra, att vara på pallen från början. Men jag är lite besviken på att det strulade till sig i första heatet.

Karlskoga-Degerfors MK-åkaren har fem SM-medaljer på meritlistan och ser, inte minst att döma av lördagens körning, ut som ett starkt medaljhopp även i år.

– Vi får hoppas det. Det som är skönt är att så som jag körde i andra heatet, det var inte allt jag hade utan det finns mer att ge. Det är tufft i år med, SM blir tuffare och tuffare. Men det känns bra, jag kör bättre och bättre och hoppas verkligen vara med och slåss om medaljerna om jag får vara skadefri, säger Östlund som nu laddar om för Tysklands VM-deltävling näst nästa helg.

Frida blev, trots en lång frånvaro på grund av körtelfeber, bäste svensk med en tiondeplats i VM-deltävlingen i nederländska Valkenswaard den 28 mars.

Hondaåkaren inledde starkt även i snö- och hagelrusket i Tibro, där SM-premiären gick av stapeln.

– Jag kom ut som trea och körde upp mig till tvåa. Jag låg tvåa efter Kane (Natalie, irländaren som dominerat SM de två senaste åren) hela heatet, säger karlskogingen.

– Jag blev pressad av Emelie Dahl, men lyckades hålla henne bakom mig tills det var ett varv kvar. Då skulle vi varva några. Jag valde ytterspår för att kunna åka utanför dem, hinna förbi svängen och inte riskera att Emelie skulle kunna smita om.

Beslutet var självklart, men olyckliga omständigheter ställde till det rejält.

– Någon vinglade till och hamnade rätt i mitt spår. Vi gick omkull båda två, det var jäkligt surt. Jag tappade från tvåa till fyra, jag hade blivit tvåa i mål annars. Det var väldigt irriterande, att tappa på en sån skitgrej. Men det är sånt som händer i racing antar jag.

Östlund kunde inte göra annat än att ladda om till söndagens heat.

– Det blev ett bra utsläpp igen, jag kom ut som trea och försökte köra om Emelie (Dahl) som låg tvåa. Hon som låg bakom mig körde om mig, jag var nere som fyra ett tag. Men jag lyckades ta mig förbi henne och hålla tredjeplatsen, säger Östlund.

– Jag körde dock mycket sämre i går. Stelt, jag kunde inte riktigt slappna av. Ju mer jag försökte desto sämre gick det, det var svårt i går. Jag var nöjd med att kunna bli trea.

Östlunds placeringar innebar 28 poäng och en tredjeplats efter den första deltävlingen.

– Det var väl en okej start överlag. Det är, inte kul kanske men bra, att vara på pallen från början. Men jag är lite besviken på att det strulade till sig i första heatet.

Karlskoga-Degerfors MK-åkaren har fem SM-medaljer på meritlistan och ser, inte minst att döma av lördagens körning, ut som ett starkt medaljhopp även i år.

– Vi får hoppas det. Det som är skönt är att så som jag körde i andra heatet, det var inte allt jag hade utan det finns mer att ge. Det är tufft i år med, SM blir tuffare och tuffare. Men det känns bra, jag kör bättre och bättre och hoppas verkligen vara med och slåss om medaljerna om jag får vara skadefri, säger Östlund som nu laddar om för Tysklands VM-deltävling näst nästa helg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.