2016-04-22 17:17

2016-04-22 17:17

Riksfinalen i simhopp avgörs i Strandbadet

SIMHOPP: Nio Boforstjejer tävlar på hemmaplan

I helgen avgörs riksfinalen i simhopp i Strandbadet.
Totalt har tävlingen lockat drygt 80 anmälda.
– Det är ett ganska bra deltagarantal i år vilket är väldigt kul, säger tränaren Ulrika Knape-Lindberg

Riksfinalen i simhopp avgörs under lördagen och söndagen i Strandbadet i Karlskoga.

Klasserna som det går att tävla i är C-klass som är för ungdomar 12-13 år, D-klass 11 år och yngre och E-klass även det för 11 år och yngre fast med lättare serie.

Nio Boforstjejer

Bofors simhoppsklubb ställer upp med nio stycken deltagare – Mikaela Dietmann, Elsa Ekman, Wilma Forsberg, Matilda Nilsson, Ellen Sachs och Lisa Tiger tävlar i C-klass medan Nathalie Johansson, Bim Kristoferson och Jula Ragén tävlar i den yngsta klassen E.

Vad har du för förhoppningar på dina ungdomar?

– Det viktigaste är att tjejerna tycker det är kul. Sedan hoppas jag på att få se att det som vi har tränat på finns där. Placeringen är inte viktig, bara de är nöjda själva, säger Ulrika Knape-Lindberg.

Hon beskriver sin träningsgrupp som väldigt energirik.

– Alla i gruppen bidrar med mycket energi och glädje. Det är väldigt trevliga och glada tjejer.

Riksfinalen i simhopp avgörs under lördagen och söndagen i Strandbadet i Karlskoga.

Klasserna som det går att tävla i är C-klass som är för ungdomar 12-13 år, D-klass 11 år och yngre och E-klass även det för 11 år och yngre fast med lättare serie.

Nio Boforstjejer

Bofors simhoppsklubb ställer upp med nio stycken deltagare – Mikaela Dietmann, Elsa Ekman, Wilma Forsberg, Matilda Nilsson, Ellen Sachs och Lisa Tiger tävlar i C-klass medan Nathalie Johansson, Bim Kristoferson och Jula Ragén tävlar i den yngsta klassen E.

Vad har du för förhoppningar på dina ungdomar?

– Det viktigaste är att tjejerna tycker det är kul. Sedan hoppas jag på att få se att det som vi har tränat på finns där. Placeringen är inte viktig, bara de är nöjda själva, säger Ulrika Knape-Lindberg.

Hon beskriver sin träningsgrupp som väldigt energirik.

– Alla i gruppen bidrar med mycket energi och glädje. Det är väldigt trevliga och glada tjejer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.