2016-04-17 21:57

2016-04-17 21:57

Persson missnöjd VM-nia

ENDURO: Extremprovet sinkade UVM-mästaren i ett dyblöt Portugal: "Det sjukaste jag sett över huvud taget"

Mikael Persson matchade toppåkarnas tider på vissa sträckor. Men Karlskogaåkaren gjorde desto fler misstag i den svårkörda terrängen och lämnade Portugal med två niondeplatser.
– Det är kasst som fan. Jag gav bort värdefulla sekunder, säger Persson.

Vårkörning i Portugal låter onekligen rätt trevligt, men verkligheten var en helt annan.

– Det hade regnat onsdag-fredag och det regnade hela lördagen. Helvete, fy fan vad det såg ut alltså. Det var som en Novemberkåsa, transporten var ännu värre. Det var riktigt trasigt alltså, det sjukaste VM jag kört. Det sjukaste jag sett över huvud taget, säger Persson.

Ungdomsvärldsmästaren från Karlskoga körde in som nia både på lördagen och söndagen. Dag ett var Persson 2.56 från segrande finländaren Eero Remes och dag två var avståndet 2.04.

– Jag har haft bra fart hela helgen, men det har varit jäkligt svårt. Jag fick inte till extremprovet, jag tappade bort jättemycket tid där. Jag gjorde för många misstag i stället för att köra på.

Hur känns det, att torska på misstagen när körningen känns bra?

– Det är kasst som fan. I dag hade jag tider för en andra- eller tredjeplats, men jag gav bort värdefulla sekunder och slutade längre bak. Det känns surt.

Hur var extremprovet?

– Det var nästan som en trailbana. Ösregn, lerkaos och jättehalt bergsunderlag. Det var sjukt speciellt, det krävs lite erfarenhet för att klara det bra.

Den 20-årige Yamahaåkaren körde in en trettonde- och en åttondeplats i förra helgens premiär och ligger även nia i sammandraget.

– Det har varit tufft, varje dag har jag hållit på och gett bort tid. Det har varit många misstag, ingen kanonstart. Men man lever och lär, jag får mycket erfarenhet och det är bara mitt andra år i VM. Jag kan inte förvänta mig att jag ska vara med och slåss i toppen bland seniorerna, men man vill ju.

– Jag hade tider som tvåan och trean i dag och det känns jäkligt surt, jag hade kunnat vara med däruppe. Men jag vet att farten finns. Det gäller bara att knyta ihop säcken och inte göra dumma misstag. Extremprovet var svårt också, det var jättemånga som hade det svårt. Men i min klass hoppar man ner från sexa till åtta på några sekunder, tyvärr.

Vårkörning i Portugal låter onekligen rätt trevligt, men verkligheten var en helt annan.

– Det hade regnat onsdag-fredag och det regnade hela lördagen. Helvete, fy fan vad det såg ut alltså. Det var som en Novemberkåsa, transporten var ännu värre. Det var riktigt trasigt alltså, det sjukaste VM jag kört. Det sjukaste jag sett över huvud taget, säger Persson.

Ungdomsvärldsmästaren från Karlskoga körde in som nia både på lördagen och söndagen. Dag ett var Persson 2.56 från segrande finländaren Eero Remes och dag två var avståndet 2.04.

– Jag har haft bra fart hela helgen, men det har varit jäkligt svårt. Jag fick inte till extremprovet, jag tappade bort jättemycket tid där. Jag gjorde för många misstag i stället för att köra på.

Hur känns det, att torska på misstagen när körningen känns bra?

– Det är kasst som fan. I dag hade jag tider för en andra- eller tredjeplats, men jag gav bort värdefulla sekunder och slutade längre bak. Det känns surt.

Hur var extremprovet?

– Det var nästan som en trailbana. Ösregn, lerkaos och jättehalt bergsunderlag. Det var sjukt speciellt, det krävs lite erfarenhet för att klara det bra.

Den 20-årige Yamahaåkaren körde in en trettonde- och en åttondeplats i förra helgens premiär och ligger även nia i sammandraget.

– Det har varit tufft, varje dag har jag hållit på och gett bort tid. Det har varit många misstag, ingen kanonstart. Men man lever och lär, jag får mycket erfarenhet och det är bara mitt andra år i VM. Jag kan inte förvänta mig att jag ska vara med och slåss i toppen bland seniorerna, men man vill ju.

– Jag hade tider som tvåan och trean i dag och det känns jäkligt surt, jag hade kunnat vara med däruppe. Men jag vet att farten finns. Det gäller bara att knyta ihop säcken och inte göra dumma misstag. Extremprovet var svårt också, det var jättemånga som hade det svårt. Men i min klass hoppar man ner från sexa till åtta på några sekunder, tyvärr.