2016-04-17 19:55

2016-04-17 19:55

Nobel utslaget ur allsvenska kvalet

BOWLING: Lagets förhoppning om avancemang grusades direkt

Nobel räddade 10–10 i sista serien i match ett. I andra matchen la Marbodal in överväxeln och grusade Nobels allsvenska planer med en odiskutabel 11–4-seger.
– Det var väldigt tungt. Men jag får säga att det var ett jäkla bra lag vi mötte, säger Nobels Anders Wåhlstedt.

Första matchen utvecklade sig till en stenhård historia som Marbodal ledde med 8–7 inför den fjärde och sista serien.

Nobel lyckades prestera en höjning och gick upp till oavgjort.

– Vi kom igen riktigt bra mot slutet. Det kändes som ”nu kommer vi nog att fixa det här”, säger Nobels Anders Wåhlstedt.

Men Marbodal ville bevisligen annat. Laget presterade drömbowling i första serien och gick omedelbart ifrån till 4–1. 4–1 blev till 8–2 och slutligen till 11–4.

Nobels dröm om allsvenskan stannade vid just en dröm.

– Det var väldigt tungt. Men jag får säga att det var ett jäkla bra lag vi mötte. De kom ut som ett helt annat lag i andra matchen och rullade in 1 800, säger Wåhlstedt efter förlusten i Götene.

– De spelade verkligen på toppen av sin förmåga. Det var inget de visade i sista serien i första matchen. Då trodde vi att vi hade dem, fortsätter Nobelveteranen vars lag – trots endast fem förluster på 24 matcher – tvingas ta nya tag i division 1 kommande säsong.

Hur är det här, göra en så bra säsong och så skiter sig allt på en match?

– Så är det i kval. Allt kan hända, det är världen vi lever i. Det häller att ha flytet, till exempel som Leksand i hockeyn. Det flyet fanns inte heller och vi hade oflytet. Först förlorade vi serien med en målskillnadspoäng, annars hade vi varit direktkvalificerat till nästa steg.

Wåhlstedt, vars lag ramlade ur allsvenskan förra året, säger att det bara är att bita ihop och blicka framåt.

– Vi får sätta oss ner och titta på vad vi kan göra bättre och träna på. Så enkelt är det ju.

Poängen, Nobel–Marbodal 10–10: Marcus Karlsson, 877, Anders Wåhlstedt, 864, Stefan Nilsson, 831, Johan Igelström, 798, Peter Igelström, 793, Thomas Grankvist, 756, Klas Thunberg, 724, Torni Norberg, 401 (två serier), Henrik Karlsson, 354 (två serier).

Poängen, Nobel–Marbodal 4–11: Thomas Grankvist, 750 (tre serier), Marcus Karlsson, 655 (tre serier), Anders Wåhlstedt, 651 (tre serier), Peter Igelström, 633 (tre serier), Johan Igelström, 626 (tre serier), Klas Thunberg, 621 (tre serier), Stefan Nilsson, 615 (tre serier), Daniel Svahn, 327 (två serier), Torni Norberg, 171 (en serie).

Första matchen utvecklade sig till en stenhård historia som Marbodal ledde med 8–7 inför den fjärde och sista serien.

Nobel lyckades prestera en höjning och gick upp till oavgjort.

– Vi kom igen riktigt bra mot slutet. Det kändes som ”nu kommer vi nog att fixa det här”, säger Nobels Anders Wåhlstedt.

Men Marbodal ville bevisligen annat. Laget presterade drömbowling i första serien och gick omedelbart ifrån till 4–1. 4–1 blev till 8–2 och slutligen till 11–4.

Nobels dröm om allsvenskan stannade vid just en dröm.

– Det var väldigt tungt. Men jag får säga att det var ett jäkla bra lag vi mötte. De kom ut som ett helt annat lag i andra matchen och rullade in 1 800, säger Wåhlstedt efter förlusten i Götene.

– De spelade verkligen på toppen av sin förmåga. Det var inget de visade i sista serien i första matchen. Då trodde vi att vi hade dem, fortsätter Nobelveteranen vars lag – trots endast fem förluster på 24 matcher – tvingas ta nya tag i division 1 kommande säsong.

Hur är det här, göra en så bra säsong och så skiter sig allt på en match?

– Så är det i kval. Allt kan hända, det är världen vi lever i. Det häller att ha flytet, till exempel som Leksand i hockeyn. Det flyet fanns inte heller och vi hade oflytet. Först förlorade vi serien med en målskillnadspoäng, annars hade vi varit direktkvalificerat till nästa steg.

Wåhlstedt, vars lag ramlade ur allsvenskan förra året, säger att det bara är att bita ihop och blicka framåt.

– Vi får sätta oss ner och titta på vad vi kan göra bättre och träna på. Så enkelt är det ju.

Poängen, Nobel–Marbodal 10–10: Marcus Karlsson, 877, Anders Wåhlstedt, 864, Stefan Nilsson, 831, Johan Igelström, 798, Peter Igelström, 793, Thomas Grankvist, 756, Klas Thunberg, 724, Torni Norberg, 401 (två serier), Henrik Karlsson, 354 (två serier).

Poängen, Nobel–Marbodal 4–11: Thomas Grankvist, 750 (tre serier), Marcus Karlsson, 655 (tre serier), Anders Wåhlstedt, 651 (tre serier), Peter Igelström, 633 (tre serier), Johan Igelström, 626 (tre serier), Klas Thunberg, 621 (tre serier), Stefan Nilsson, 615 (tre serier), Daniel Svahn, 327 (två serier), Torni Norberg, 171 (en serie).

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.