2016-04-16 17:22

2016-04-17 17:23

Stark premiär av RIK

FOTBOLL: Amerikanska nyförvärven i centrum

Rävåsens IK Karlskoga inledde division 1-säsongen med en 4–1-seger hemma mot Skövde.

RIK startade mycket starkt och hade redan efter 40 sekunder en bra chans att ta ledningen. Nu kom 1–0 i tolfte minuten när Jade Flory slog till. Bara tre minuter senare ökade RIK:s andra amerikanska spelare, Georgia Cloepfil, på till 2–0.

Att RIK startade så starkt kan ha berott på uppvärmningen. I stället för att gå in i omklädningsrummet strax innan matchen valde laget ha gå in tidigare efter att först ha värmt mycket lugnt. Därefter spelade man i cirka en kvart.

– Tanken är att spelarna ska vara uppe i matchtempo redan från början. Glädjande nog fungerade det precis som önskat, säger tränaren Sonny Laurberg som använt sig av det här i lag som han tidigare tränat – även då med bra resultat.

Är du inte rädd att dina spelare ska tröttna mot slutet av matcherna?

– Nej, jag tror inte att något lag tränat hårdare än vad vi gjort under försäsongen, svarar Laurberg.

Efter det kom Karlskogalaget in i en svacka, släppte in ett mål efter slarv och var illa ute. Bland annat hade Skövde en stolpträff. Dessutom gjorde målvakten Alexandra Blom några heta räddningar.

– Vi blev för bekväma, tappade momentum och fick för långt mellan lagdelarna, kommenterar Laurberg.

Tog tillbaka övertag

I andra halvlek tog RIK tillbaka kommandot. Det hade gått lite mer än två minuter när Jade Flory prickade in 3–1. I 87:e minuten fastställde Georgia Cloepfil slutresultatet med ett mäktigt långskott. Hon hade strax innan haft ett vasst skott i ena stolpen.

– Vi krympte ytorna för Skövde och blev mer kompakta som lag, säger tränaren.

Förutom ett bra skott vid ställningen 3–1, då Alexandra Blom svarade för en viktig räddning, utgjorde aldrig Skövde något hot mot RIK:s trepoängare. Så den tuffa uppvärmningen, så nära inpå matchstarten, påverkade inte laget negativt i slutet utan lade i stället grunden till segern via en smakstart.

Alexandra Blom stod för en stark insats i målet. Hanna Andersson var försvarets bästa. På mittfältet gjorde inte minst Emma Lundberg och Jenny Tropp mycket nytta.

Framåt stod de amerikanska tjejerna för tydlig spets. Jade Flory, som med sina långa inkast ända in i målområdet sedan hon först slagit en kullerbytta ger laget ett extra anfallsvapen, och Georgia Cloepfil har redan visat att de blir stora tillgångar. I DM-matchen mot division 3-laget Arvika gjorde de två mål vardera, när det blev seger med 6–2, och på lördagseftermiddagen upprepade de alltså den bedriften.

– En stark premiär, sammanfattar Laurberg.

På söndag spelar RIK sin nästa match i serien. Då handlar det om bortamöte på Valhallas konstgräs med Göteborgslaget Mossen, som inledde säsongen med en 1–4-förlust mot Jitex Mölndal.

– Spelar vi så här kan det bära långt, säger tränaren efter att hans lag välförtjänt bärgat tre poäng inför 108 åskådare på Nobelstadions konstgräs.

RIK startade mycket starkt och hade redan efter 40 sekunder en bra chans att ta ledningen. Nu kom 1–0 i tolfte minuten när Jade Flory slog till. Bara tre minuter senare ökade RIK:s andra amerikanska spelare, Georgia Cloepfil, på till 2–0.

Att RIK startade så starkt kan ha berott på uppvärmningen. I stället för att gå in i omklädningsrummet strax innan matchen valde laget ha gå in tidigare efter att först ha värmt mycket lugnt. Därefter spelade man i cirka en kvart.

– Tanken är att spelarna ska vara uppe i matchtempo redan från början. Glädjande nog fungerade det precis som önskat, säger tränaren Sonny Laurberg som använt sig av det här i lag som han tidigare tränat – även då med bra resultat.

Är du inte rädd att dina spelare ska tröttna mot slutet av matcherna?

– Nej, jag tror inte att något lag tränat hårdare än vad vi gjort under försäsongen, svarar Laurberg.

Efter det kom Karlskogalaget in i en svacka, släppte in ett mål efter slarv och var illa ute. Bland annat hade Skövde en stolpträff. Dessutom gjorde målvakten Alexandra Blom några heta räddningar.

– Vi blev för bekväma, tappade momentum och fick för långt mellan lagdelarna, kommenterar Laurberg.

Tog tillbaka övertag

I andra halvlek tog RIK tillbaka kommandot. Det hade gått lite mer än två minuter när Jade Flory prickade in 3–1. I 87:e minuten fastställde Georgia Cloepfil slutresultatet med ett mäktigt långskott. Hon hade strax innan haft ett vasst skott i ena stolpen.

– Vi krympte ytorna för Skövde och blev mer kompakta som lag, säger tränaren.

Förutom ett bra skott vid ställningen 3–1, då Alexandra Blom svarade för en viktig räddning, utgjorde aldrig Skövde något hot mot RIK:s trepoängare. Så den tuffa uppvärmningen, så nära inpå matchstarten, påverkade inte laget negativt i slutet utan lade i stället grunden till segern via en smakstart.

Alexandra Blom stod för en stark insats i målet. Hanna Andersson var försvarets bästa. På mittfältet gjorde inte minst Emma Lundberg och Jenny Tropp mycket nytta.

Framåt stod de amerikanska tjejerna för tydlig spets. Jade Flory, som med sina långa inkast ända in i målområdet sedan hon först slagit en kullerbytta ger laget ett extra anfallsvapen, och Georgia Cloepfil har redan visat att de blir stora tillgångar. I DM-matchen mot division 3-laget Arvika gjorde de två mål vardera, när det blev seger med 6–2, och på lördagseftermiddagen upprepade de alltså den bedriften.

– En stark premiär, sammanfattar Laurberg.

På söndag spelar RIK sin nästa match i serien. Då handlar det om bortamöte på Valhallas konstgräs med Göteborgslaget Mossen, som inledde säsongen med en 1–4-förlust mot Jitex Mölndal.

– Spelar vi så här kan det bära långt, säger tränaren efter att hans lag välförtjänt bärgat tre poäng inför 108 åskådare på Nobelstadions konstgräs.