2016-04-10 11:09

2016-04-10 11:09

Madde och Jonna kvar i landslagstrupp

VOLLEYBOLL: 21 spelare har blivit 14

Både Madelene Green och Jonna Wasserfaller är kvar i den svenska truppen inför EM-kvalet i volleyboll sedan truppen bantats från 21 till 14 spelare.

Degerforstjejerna, som är volleybollfostrade i VK Orion, får därmed vara med och fortsätta förberedelserna inför de stundande kvalmatcherna.

Landskamper i Örebro

Det första träningslägret kommer att äga rum i Katrineholm mellan 1 och 6 maj. Som avslutning på det ska det svenska laget spela två matcher mot blivande kvalmotståndaren Danmark. Matchen äger rum i Örebro.

Nästa gång landslaget samlas är 12–18 maj. I samband med det lägret ska det svenska laget ta sig an Bosnien-Hercegovina i två landskamper.

Kvalar i Estland

EM-kvalets första omgång spelas 20–22 maj. Sverige ska då, i Estland, spela tre matcher. Förutom värdnationen Estland väntar även möten även Danmark och Luxemburg.

För det vinnande laget från den första kvalomgången väntar i september, närmare bestämt 15–25 september, ytterligare ett kvalsteg. Dit går även bästa tvåan från de olika kvalgrupperna.

– Det här ska bli jättespännande. Vi har goda chanser att gå vidare från första kvalomgången om vi får ihop laget på rätt sätt. Att få alla att jobba ihop och dra åt samma håll är nyckeln till framgång. Jag är övertygad om att det här kommer att gå riktigt bra, säger förbundskaptenen Ismo Peltoarvo på volleybollförbundets hemsida.

Elitserien

Madelene spelar numera i Sollentuna. Tidigare var hon lagkompis med Jonna i Hylte/Halmstad; klubben som Jonna representerat även efter att ”Madde” flyttat därifrån. Både Sollentuna och Hylte/Halmstad håller till i högsta ligan; elitserien.

Degerforstjejerna, som är volleybollfostrade i VK Orion, får därmed vara med och fortsätta förberedelserna inför de stundande kvalmatcherna.

Landskamper i Örebro

Det första träningslägret kommer att äga rum i Katrineholm mellan 1 och 6 maj. Som avslutning på det ska det svenska laget spela två matcher mot blivande kvalmotståndaren Danmark. Matchen äger rum i Örebro.

Nästa gång landslaget samlas är 12–18 maj. I samband med det lägret ska det svenska laget ta sig an Bosnien-Hercegovina i två landskamper.

Kvalar i Estland

EM-kvalets första omgång spelas 20–22 maj. Sverige ska då, i Estland, spela tre matcher. Förutom värdnationen Estland väntar även möten även Danmark och Luxemburg.

För det vinnande laget från den första kvalomgången väntar i september, närmare bestämt 15–25 september, ytterligare ett kvalsteg. Dit går även bästa tvåan från de olika kvalgrupperna.

– Det här ska bli jättespännande. Vi har goda chanser att gå vidare från första kvalomgången om vi får ihop laget på rätt sätt. Att få alla att jobba ihop och dra åt samma håll är nyckeln till framgång. Jag är övertygad om att det här kommer att gå riktigt bra, säger förbundskaptenen Ismo Peltoarvo på volleybollförbundets hemsida.

Elitserien

Madelene spelar numera i Sollentuna. Tidigare var hon lagkompis med Jonna i Hylte/Halmstad; klubben som Jonna representerat även efter att ”Madde” flyttat därifrån. Både Sollentuna och Hylte/Halmstad håller till i högsta ligan; elitserien.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.