2016-04-05 15:42

2016-04-05 15:42

"Räknar med att missa ett par veckor"

FOTBOLL: Snöplig premiär för Örebros Martin Broberg

Martin Broberg hade känt sig i bra form och inledde piggt.
Men i stället för premiärfest tvingades mittfältsstjärnan linka av med en bristning redan i 19:e minuten.
– Otroligt ledsamt. Att vi sedan torskade matchen också bygger givetvis på besvikelsen, säger Broberg.

Martin Broberg accelererade för att försöka vinna tillbaka bollen av Kevin Walker, men hann aldrig fram till Djurgårdenmittfältaren.

I stället högg det till i baksidan.

– Jag har haft bristningar som varit värre, men jag kände att det högg till och att det inte fanns någon möjlighet att spela vidare. Det kände jag ganska omgående, det var bara vinka ut till bänken, säger Broberg.

Karlskoga SK-produkten, som gjorde tio mål på tretton starter i ÖSK förra höstsäsongen, tvingades bytas ut redan i 19:e minuten.

– Fruktansvärt tråkigt, otroligt ledsamt, att min premiär slutade på det sättet. Att vi sedan torskade matchen bygger givetvis på besvikelsen, säger högermittfältaren.

Oläglig timing

Broberg genomförde en lättare undersökning under tisdagen och ska undersökas ytterligare på onsdagen.

– Jag får mer exakt svar på omfattningen då. Men vi är medvetna om att det är en bristning och jag själv räknar med att vara borta de närmsta veckorna, säger Broberg som hade känt sig i väldigt bra form inför premiären.

Vad säger du om timingen?

– Klart det kommer opassande. Dels så är det många matcher nu i början och jag har känt mig i bra slag, kroppen överlag liksom, säger Broberg.

– Med den starten vi fick som lag, jag fick vara inblandad i många situationer också, så fick man väldigt mycket energi. Jag kände mig pigg och vi spelade oerhört bra, vi vann tillbaka bollen och tryckte ner Djurgården långt ner i banan. Det kändes bra, onekligen. Avbrottet kom olägligt för oss som lag och det är aldrig kul att tvingas kliva av.

Broberg har åkt på bristningar tidigare och säger att det alltid gör ont. Samtidigt vet han precis vad som krävs för att komma tillbaka.

– Det är surt, men bara bita ihop och gnugga rehabträning. Vi får se om jag kan vara tillbaka något i april, jag vill inte utesluta något, säger Broberg.

Martin Broberg accelererade för att försöka vinna tillbaka bollen av Kevin Walker, men hann aldrig fram till Djurgårdenmittfältaren.

I stället högg det till i baksidan.

– Jag har haft bristningar som varit värre, men jag kände att det högg till och att det inte fanns någon möjlighet att spela vidare. Det kände jag ganska omgående, det var bara vinka ut till bänken, säger Broberg.

Karlskoga SK-produkten, som gjorde tio mål på tretton starter i ÖSK förra höstsäsongen, tvingades bytas ut redan i 19:e minuten.

– Fruktansvärt tråkigt, otroligt ledsamt, att min premiär slutade på det sättet. Att vi sedan torskade matchen bygger givetvis på besvikelsen, säger högermittfältaren.

Oläglig timing

Broberg genomförde en lättare undersökning under tisdagen och ska undersökas ytterligare på onsdagen.

– Jag får mer exakt svar på omfattningen då. Men vi är medvetna om att det är en bristning och jag själv räknar med att vara borta de närmsta veckorna, säger Broberg som hade känt sig i väldigt bra form inför premiären.

Vad säger du om timingen?

– Klart det kommer opassande. Dels så är det många matcher nu i början och jag har känt mig i bra slag, kroppen överlag liksom, säger Broberg.

– Med den starten vi fick som lag, jag fick vara inblandad i många situationer också, så fick man väldigt mycket energi. Jag kände mig pigg och vi spelade oerhört bra, vi vann tillbaka bollen och tryckte ner Djurgården långt ner i banan. Det kändes bra, onekligen. Avbrottet kom olägligt för oss som lag och det är aldrig kul att tvingas kliva av.

Broberg har åkt på bristningar tidigare och säger att det alltid gör ont. Samtidigt vet han precis vad som krävs för att komma tillbaka.

– Det är surt, men bara bita ihop och gnugga rehabträning. Vi får se om jag kan vara tillbaka något i april, jag vill inte utesluta något, säger Broberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.