2016-03-31 16:17

2016-03-31 16:17

Nobel behöver hjälp av Mariestad

BOWLING: Ödeshelg väntar för BK Nobel i kampen om gruppsegern

Bowlingklubben BK Nobel behöver vinna mot BK Joker F på lördag samtidigt som gruppettan BK Bågen förlorar mot Mariestad. Men även om Bågen förlorar är det inte säkert att det räcker för Nobel.
– Allt hänger på kvoten, säger Nobelspelaren Anders Wahlstedt.

BK Nobel har en fin säsong bakom sig så här långt division 1 norra Götaland. Av lagets 21 matcher har de lyckats vinna 17 och förlorat fyra. Det gör att det står på samma poäng som gruppettan BK Bågen från Hagfors. Bågen har dock en match tillgodo på Nobel samt en bättre kvot.

– Allt hänger på kvoten. De har åtta plus på oss, säger Wahlstedt.

Utgångsläget gör alltså att Nobel behöver vinna mot Joker samtidigt som Mariestad vinner mot Bågen och att Nobel lyckas hämta i kapp kvotskillnaden. Mariestad som leder grupp B kommer bli en tuff nöt för Bågen att knäcka.

– De har inte förlorat en enda hemmamatch så vitt jag vet, säger Wåhlstedt.

Mariestad har på sina 21 matcher spelat in 18 vinster, två oavgjorda och endast en förlust vilket är bäst av alla lagen. Innan matchen mot Mariestad spelar Bågen mot BK WIK från Lidköping.

Stor fördel

Att vinna sin grupp innebär en stor fördel i kvalet. Gruppsegraren belönas med dubbla chanser. Skulle det bli förlust i första kvalmatchen får laget alltså en ny chans att spela vidare. BK Jokers A-lag leder maratontabellen i svensk bowling och har spelat i Elitserien sen 1964. Farmarlaget å sin sida ligger fyra i grupp C.

– Vi har aldrig mött dem. De har ett A-lag i Elitserien så jag kan tänka mig att de har några bra spelare. Vi ska försöka vinna, säger Wåhlstedt.

Hur ser du på din egen säsong så här långt?

– Den har varit fantastisk. Hela klubben har fungerat bra och vi har en bra sammanhållning.

Dubbla matcher

BK Joker F har som bäst chans att bli fyra i sin grupp vilket inte räcker till kval. Efter matchen mot BK Nobel kommer de att avsluta säsongen mot den andra Karlskogaklubben BK Kasi. Det blir också BK Kasi:s sista match för säsongen. De står på 14 poäng och kan varken klättra eller sjunka i tabellen oavsett resultat på lördag.

BK Nobel har en fin säsong bakom sig så här långt division 1 norra Götaland. Av lagets 21 matcher har de lyckats vinna 17 och förlorat fyra. Det gör att det står på samma poäng som gruppettan BK Bågen från Hagfors. Bågen har dock en match tillgodo på Nobel samt en bättre kvot.

– Allt hänger på kvoten. De har åtta plus på oss, säger Wahlstedt.

Utgångsläget gör alltså att Nobel behöver vinna mot Joker samtidigt som Mariestad vinner mot Bågen och att Nobel lyckas hämta i kapp kvotskillnaden. Mariestad som leder grupp B kommer bli en tuff nöt för Bågen att knäcka.

– De har inte förlorat en enda hemmamatch så vitt jag vet, säger Wåhlstedt.

Mariestad har på sina 21 matcher spelat in 18 vinster, två oavgjorda och endast en förlust vilket är bäst av alla lagen. Innan matchen mot Mariestad spelar Bågen mot BK WIK från Lidköping.

Stor fördel

Att vinna sin grupp innebär en stor fördel i kvalet. Gruppsegraren belönas med dubbla chanser. Skulle det bli förlust i första kvalmatchen får laget alltså en ny chans att spela vidare. BK Jokers A-lag leder maratontabellen i svensk bowling och har spelat i Elitserien sen 1964. Farmarlaget å sin sida ligger fyra i grupp C.

– Vi har aldrig mött dem. De har ett A-lag i Elitserien så jag kan tänka mig att de har några bra spelare. Vi ska försöka vinna, säger Wåhlstedt.

Hur ser du på din egen säsong så här långt?

– Den har varit fantastisk. Hela klubben har fungerat bra och vi har en bra sammanhållning.

Dubbla matcher

BK Joker F har som bäst chans att bli fyra i sin grupp vilket inte räcker till kval. Efter matchen mot BK Nobel kommer de att avsluta säsongen mot den andra Karlskogaklubben BK Kasi. Det blir också BK Kasi:s sista match för säsongen. De står på 14 poäng och kan varken klättra eller sjunka i tabellen oavsett resultat på lördag.

  • Villegas Petterson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.