2016-03-29 14:38

2016-03-30 12:23

Förslag: Flyers erbjuds uppflyttning

ISHOCKEY: Karlskogaklubben planerar att tacka ja till avancemang

Räkna med Karlskogalaget HC Flyers i division 2 nästa säsong även om ordföranden Anders Johansson vägrar bekräfta uppgifterna att det blir uppflyttning.

Inte förrän efter 2 april – när den sista matchen som kan beröra hur division 2-serierna sätts samman spelats – kommer HC Flyers formellt att få besked att det blir division 2-spel. Enligt vad vi erfar har dock HC Flyers redan fått ta del av preliminär information att det blir uppflyttning. Och att HC Flyers kommer att tacka ja även om inget styrelsebeslut ännu är taget angående det.

Vad säger du om division 2-spel?

– Rent hypotetiskt skulle det vara mycket positivt. Den befintliga spelartruppen har generellt sett ställt sig positiv till en satsning i division 2. Vi har även goda förhoppningar att få in förstaårsseniorer som spelat i BIK Karlskogas J20-lag, killar av god kaliber, samt några andra intressanta spelare där jag dock inte kan gå in på några namn ännu, svarar HC Flyers ordförande Anders Johansson.

– ”Dalatvåan”, om det nu visar sig att du har rätt och det blir där vi hamnar, ser ut att bli en trevlig serie med många skridskostarka och spelande lag. När det gäller längden på resorna ser det inte ut att bli så farligt mycket längre än om vi placerats med Värmlandslagen, fortsätter Johansson som mycket tydligt betonar att han inte vill uttala sig konkret angående eventuellt spel i division 2.

Det ser, alltså, mycket tydligt ut som att hans lag nu får en ”gratisplats” upp till division 2 efter en debutsäsong för klubben som var mycket segerrik även om det inte riktigt räckte för att säkra en position i tvåan direkt: HC Flyers vann division 3 Värmland i övertygande stil, följde upp med att vinna alltrean med de bästa lagen från Värmland, Örebro län och Västmanland och avslutade med att bli tvåa i kvalserien till division 2 efter Åmål, som därmed blev det enda laget som garanterades en plats i division 2 nästa säsong.

Utifrån hur "Dalatvåan" såg ut den gångna säsongen och med tanke på att Ludvika åker ur kan det bli så här Flyers serie kommer att se ut: Avesta, Björbo, Fagersta, Flyers, Hallsberg, Hallstahammar, Hedemora och Skedvi/Säter.

Inte förrän efter 2 april – när den sista matchen som kan beröra hur division 2-serierna sätts samman spelats – kommer HC Flyers formellt att få besked att det blir division 2-spel. Enligt vad vi erfar har dock HC Flyers redan fått ta del av preliminär information att det blir uppflyttning. Och att HC Flyers kommer att tacka ja även om inget styrelsebeslut ännu är taget angående det.

Vad säger du om division 2-spel?

– Rent hypotetiskt skulle det vara mycket positivt. Den befintliga spelartruppen har generellt sett ställt sig positiv till en satsning i division 2. Vi har även goda förhoppningar att få in förstaårsseniorer som spelat i BIK Karlskogas J20-lag, killar av god kaliber, samt några andra intressanta spelare där jag dock inte kan gå in på några namn ännu, svarar HC Flyers ordförande Anders Johansson.

– ”Dalatvåan”, om det nu visar sig att du har rätt och det blir där vi hamnar, ser ut att bli en trevlig serie med många skridskostarka och spelande lag. När det gäller längden på resorna ser det inte ut att bli så farligt mycket längre än om vi placerats med Värmlandslagen, fortsätter Johansson som mycket tydligt betonar att han inte vill uttala sig konkret angående eventuellt spel i division 2.

Det ser, alltså, mycket tydligt ut som att hans lag nu får en ”gratisplats” upp till division 2 efter en debutsäsong för klubben som var mycket segerrik även om det inte riktigt räckte för att säkra en position i tvåan direkt: HC Flyers vann division 3 Värmland i övertygande stil, följde upp med att vinna alltrean med de bästa lagen från Värmland, Örebro län och Västmanland och avslutade med att bli tvåa i kvalserien till division 2 efter Åmål, som därmed blev det enda laget som garanterades en plats i division 2 nästa säsong.

Utifrån hur "Dalatvåan" såg ut den gångna säsongen och med tanke på att Ludvika åker ur kan det bli så här Flyers serie kommer att se ut: Avesta, Björbo, Fagersta, Flyers, Hallsberg, Hallstahammar, Hedemora och Skedvi/Säter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.