2016-03-22 15:16

2016-03-22 15:16

Evans återvänder till Sverige

FOTBOLL: Tidigare Rävåsenskyttedrottningen förstärker division 1-klubben IFK Timrå

En vecka innan flytten till Island bröt ÍA Akranes Anna Evans kontrakt med motiveringen att man råkat värva för många utländska spelare. Nu fortsätter karriären i Norrland.
– Det var bergochdalbana i några veckor. Skönt att det löste sig till slut, säger Evans.

Anna Evans, som med sina 13 fullträffar bidrog starkt till division 1-nykomlingen Rävåsens överraskande femteplats förra säsongen, skrev på för högstadivisionsklubben i början av januari.

Den Coloradobördige anfallaren hade alltid velat åka till Island och var väldigt laddad för äventyret. Precis när hon skulle börja packa väskorna kom kallduschen.

– Laget bröt mitt kontrakt eftersom de hade ”råkat” värva för många amerikanskor, berättar Evans.

– Att få nyheten var chockerande. Det var bara en vecka innan jag skulle åka så jag hade förberett mig i månader och plötsligt hade jag kanske inget lag att spela i. Jag pratade med min agent och sa att jag verkligen ville spela och han lyckades hitta ett lag som hade plats för en amerikansk forward.

Vill bidra med mål

Nu går i stället flyttlasset till Timrå i veckorna.

– Det var bergochdalbana i några veckor. Skönt att det löste sig till slut, säger Evans.

– Jag är väldigt, väldigt laddad för att återvända till Sverige. Jag hade en så underbar fotbollssäsong förra året och nu ser jag fram mot ytterligare en, säger anfallaren vars nya lag spelar i division 1 Norrland.

Vad är dina personliga förhoppningar på säsongen?

– Det kommer helt enkelt vara att ge allt för att göra mål och hjälpa mitt lag att vinna matcher, säger Evans.

– Det här är klubbens första år i division 1 precis som det var för Rävåsen förra säsongen. Så att stanna kvar i serien är också ett stort mål. Det och att lära sig mer svenska än ”jag kan inte prata svenska”, haha...

Trots att det är 50 mil till Karlskoga finns en stor geografisk fördel för Evans.

– Hurra för Forsberg (Peter ”Foppa” Forsberg, Coloradolegendar). Jag såg att Örnsköldsvik bara ligger några timmar norrut. Jag kommer helt säkert att ta mig upp dit. Jag älskade att se BIK spela förra året också så jag kommer absolut att gå på matcher i Timrå och Sundsvall för att se mer om jag hinner, säger Evans.

Förhoppningsvis hinner hon även med en tripp till Karlskoga.

– Jag är väldigt tacksam mot Karlskoga och dess invånare, både på och utanför planen. Jag kände mig så välkommen och ville ge allt för staden. Jag är på väg till ett nytt äventyr nu, men Karlskoga kommer alltid vara min första och min favoritdel av Sverige, säger Anna Evans.

Anna Evans, som med sina 13 fullträffar bidrog starkt till division 1-nykomlingen Rävåsens överraskande femteplats förra säsongen, skrev på för högstadivisionsklubben i början av januari.

Den Coloradobördige anfallaren hade alltid velat åka till Island och var väldigt laddad för äventyret. Precis när hon skulle börja packa väskorna kom kallduschen.

– Laget bröt mitt kontrakt eftersom de hade ”råkat” värva för många amerikanskor, berättar Evans.

– Att få nyheten var chockerande. Det var bara en vecka innan jag skulle åka så jag hade förberett mig i månader och plötsligt hade jag kanske inget lag att spela i. Jag pratade med min agent och sa att jag verkligen ville spela och han lyckades hitta ett lag som hade plats för en amerikansk forward.

Vill bidra med mål

Nu går i stället flyttlasset till Timrå i veckorna.

– Det var bergochdalbana i några veckor. Skönt att det löste sig till slut, säger Evans.

– Jag är väldigt, väldigt laddad för att återvända till Sverige. Jag hade en så underbar fotbollssäsong förra året och nu ser jag fram mot ytterligare en, säger anfallaren vars nya lag spelar i division 1 Norrland.

Vad är dina personliga förhoppningar på säsongen?

– Det kommer helt enkelt vara att ge allt för att göra mål och hjälpa mitt lag att vinna matcher, säger Evans.

– Det här är klubbens första år i division 1 precis som det var för Rävåsen förra säsongen. Så att stanna kvar i serien är också ett stort mål. Det och att lära sig mer svenska än ”jag kan inte prata svenska”, haha...

Trots att det är 50 mil till Karlskoga finns en stor geografisk fördel för Evans.

– Hurra för Forsberg (Peter ”Foppa” Forsberg, Coloradolegendar). Jag såg att Örnsköldsvik bara ligger några timmar norrut. Jag kommer helt säkert att ta mig upp dit. Jag älskade att se BIK spela förra året också så jag kommer absolut att gå på matcher i Timrå och Sundsvall för att se mer om jag hinner, säger Evans.

Förhoppningsvis hinner hon även med en tripp till Karlskoga.

– Jag är väldigt tacksam mot Karlskoga och dess invånare, både på och utanför planen. Jag kände mig så välkommen och ville ge allt för staden. Jag är på väg till ett nytt äventyr nu, men Karlskoga kommer alltid vara min första och min favoritdel av Sverige, säger Anna Evans.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.