2016-03-22 12:44

2016-03-22 12:45

"Blir jag uttagen åker jag"

FOTBOLL: Annica Svensson om framgångarna med Eskilstuna och tankarna om OS i Rio

Eskilstuna United har etablerat sig som ett topplag i Damallsvenskan på bara två säsonger. Förra året var laget endast en poäng bakom FC Rosengård som tog hem titeln.
– Vi står i framkant i Allsvenskan, säger Annica Svensson.

År 2013 tog Eskilstuna United klivet upp i Damallsvenskan. Första året slutade med en sjunde plats. I fjol slutade laget tvåa och en av faktorerna bakom lagets fina prestationer är den förra Rävåsenspelaren Annica Svensson.

– Vi står i framkant i Allsvenskan. Det är en proffsig klubb med en bra organisation och ett bra publikstöd, säger Svensson.

Eskilstunas framgång har inte gått någon förbi. I år tror Svensson att laget kommer få det jobbigare men att de inte tänker vika ner sig.

– Det kommer bli en tuff säsong. Det är många lag som förstärkt sina trupper. Vi kommer inte kunna slå under ifrån som tidigare men målsättningen är att vi ska vara ett topplag, säger den rutinerade Svensson.

CL lockade

Lagets andraplats resulterade i att laget kvalificerade sig för Champions League. I samma veva valde den landslagsmeriterade försvararen att förlänga kontraktet.

– Det känns bara jättekul. Det var en av anledningen till att jag skrev på för två nya år, säger hon.

Hur ser du på dina insatser i laget under de här två åren?

– Jag tycker det har gått jättebra. Första året spelade jag min naturliga position och vi släppte in väldigt lite mål. Andra året bytte vi spelsystem och jag flyttades upp. Jag har utvecklats och det har gått bättre och bättre.

OS i Rio

Annica Svensson var med landslaget till VM i Tyskland 2011 där det blev brons och till OS i London 2012. Efter det har hon tappat sin ordinarieplats men var reserv i truppen under VM i Kanada förra året. I sommar väntar OS i Rio för damlandslaget men Svensson räknar inte med en plats i truppen.

– Jag tror nog de vill satsa på det yngre. Blir jag uttagen så åker jag men jag får nog se det hemma i TV-soffan, säger hon.

Svensson som har hunnit fylla 33 år säger att hon någon gång vill återvända till Hammarby där hon tillbringade fem säsonger men lämnar frågan om en comeback i Rävåsen öppen.

– Man ska aldrig säga aldrig, Det beror på vart man bosätter sig, säger hon och skrattar.

– Men nu fokuserar jag på mina två år i Eskilstuna.

År 2013 tog Eskilstuna United klivet upp i Damallsvenskan. Första året slutade med en sjunde plats. I fjol slutade laget tvåa och en av faktorerna bakom lagets fina prestationer är den förra Rävåsenspelaren Annica Svensson.

– Vi står i framkant i Allsvenskan. Det är en proffsig klubb med en bra organisation och ett bra publikstöd, säger Svensson.

Eskilstunas framgång har inte gått någon förbi. I år tror Svensson att laget kommer få det jobbigare men att de inte tänker vika ner sig.

– Det kommer bli en tuff säsong. Det är många lag som förstärkt sina trupper. Vi kommer inte kunna slå under ifrån som tidigare men målsättningen är att vi ska vara ett topplag, säger den rutinerade Svensson.

CL lockade

Lagets andraplats resulterade i att laget kvalificerade sig för Champions League. I samma veva valde den landslagsmeriterade försvararen att förlänga kontraktet.

– Det känns bara jättekul. Det var en av anledningen till att jag skrev på för två nya år, säger hon.

Hur ser du på dina insatser i laget under de här två åren?

– Jag tycker det har gått jättebra. Första året spelade jag min naturliga position och vi släppte in väldigt lite mål. Andra året bytte vi spelsystem och jag flyttades upp. Jag har utvecklats och det har gått bättre och bättre.

OS i Rio

Annica Svensson var med landslaget till VM i Tyskland 2011 där det blev brons och till OS i London 2012. Efter det har hon tappat sin ordinarieplats men var reserv i truppen under VM i Kanada förra året. I sommar väntar OS i Rio för damlandslaget men Svensson räknar inte med en plats i truppen.

– Jag tror nog de vill satsa på det yngre. Blir jag uttagen så åker jag men jag får nog se det hemma i TV-soffan, säger hon.

Svensson som har hunnit fylla 33 år säger att hon någon gång vill återvända till Hammarby där hon tillbringade fem säsonger men lämnar frågan om en comeback i Rävåsen öppen.

– Man ska aldrig säga aldrig, Det beror på vart man bosätter sig, säger hon och skrattar.

– Men nu fokuserar jag på mina två år i Eskilstuna.

  • Villegas Petterson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.