2016-03-20 11:08

2016-03-20 11:58

Karlskogaspelare vann miljonvinst

TRAV: 192 kronors insats gav sju rätt

En V75-kupong inlämnad i Karlskoga för 192 kronor gav en riktig storvinst i lördags. När dramatiken var över var kupongen värd över en miljon kronor.

Det vinnande systemet innehöll en rad med sju rätt, elva rader med sex rätt och 48 rader med fem rätt. Det gav tillsammans 1 052 949 kronor.

Kupongen innehöll ett singelstreck – ett ogarderat lopp.

Spelet gjordes på Min Spelbutik i Sandviken.

Vägen till miljonen

Följ med på resan till miljonvinsten:

• I den första avdelningen vann fyraoddssaren Royal Ice tillsammans med Frode Hamre efter forcering till spets med ungefär ett varv kvar.

• Mer Frode Hamre i andra avdelningen då El Diablo R.B., som var favorit i Norges största treåringsloppet Kriteriet förra året, segrade efter en stark avslutning efter ett löpp i fältets bakre regioner.

• Knappa niooddsaren Myr Faksen, med Hans Christian Holm, såg till att det blev norsk kuskseger även i det tredje V75-kapitlet. En vass avslutning gav en knapp seger.

• Därefter var det dags för Fredericus som efter en snabb avslutning hann fram till segern tillsammans med Veijo Heiskanen även om det var långt fram. Det här var en treoddsare.

• Denise F. Boko kördes till spets med 1 400 meter kvar. Därifrån behärskade Frode Hamres häst loppet och tog en säker seger till tre gånger i odds; Hamres tredje V75-seger i samband med det här Unionstravet.

Världsmästaren föll

• Världsmästaren Papagayo E. spelades till klar favorit i comebacken efter att han vunnit sitt livs största seger i höstas. Efter en tung resa, sedan han forcerats fram utvändigt ledaren med ungefär ett varv kvar av loppet, fick han nöja sig med en tredjeplats. Donna di Quattros vassa spurt, gav segern till tio gånger pengarna – väl understödd av Björn Goop.

• I sista avdelningen kom största skrällen på lördagseftermiddagen när Färjestadstränaren Michael ”Hson” Larssons Juvels Boy var starkast till slut efter att ha vandrat utvändigt täthästen. Det här var en 20-oddsare.

Den största utdelningen i ATG:s historia (ATG står för Aktiebolaget Trav och Galopp) är en vinst på 67,3 miljoner. Det var i samband med Axevallas V75-tävlingar i slutet av februari 2010 som den storvinsten kom då omgången var extremt svårlöst vilket gjorde att utdelningen rusade i höjden.

Det vinnande systemet innehöll en rad med sju rätt, elva rader med sex rätt och 48 rader med fem rätt. Det gav tillsammans 1 052 949 kronor.

Kupongen innehöll ett singelstreck – ett ogarderat lopp.

Spelet gjordes på Min Spelbutik i Sandviken.

Vägen till miljonen

Följ med på resan till miljonvinsten:

• I den första avdelningen vann fyraoddssaren Royal Ice tillsammans med Frode Hamre efter forcering till spets med ungefär ett varv kvar.

• Mer Frode Hamre i andra avdelningen då El Diablo R.B., som var favorit i Norges största treåringsloppet Kriteriet förra året, segrade efter en stark avslutning efter ett löpp i fältets bakre regioner.

• Knappa niooddsaren Myr Faksen, med Hans Christian Holm, såg till att det blev norsk kuskseger även i det tredje V75-kapitlet. En vass avslutning gav en knapp seger.

• Därefter var det dags för Fredericus som efter en snabb avslutning hann fram till segern tillsammans med Veijo Heiskanen även om det var långt fram. Det här var en treoddsare.

• Denise F. Boko kördes till spets med 1 400 meter kvar. Därifrån behärskade Frode Hamres häst loppet och tog en säker seger till tre gånger i odds; Hamres tredje V75-seger i samband med det här Unionstravet.

Världsmästaren föll

• Världsmästaren Papagayo E. spelades till klar favorit i comebacken efter att han vunnit sitt livs största seger i höstas. Efter en tung resa, sedan han forcerats fram utvändigt ledaren med ungefär ett varv kvar av loppet, fick han nöja sig med en tredjeplats. Donna di Quattros vassa spurt, gav segern till tio gånger pengarna – väl understödd av Björn Goop.

• I sista avdelningen kom största skrällen på lördagseftermiddagen när Färjestadstränaren Michael ”Hson” Larssons Juvels Boy var starkast till slut efter att ha vandrat utvändigt täthästen. Det här var en 20-oddsare.

Den största utdelningen i ATG:s historia (ATG står för Aktiebolaget Trav och Galopp) är en vinst på 67,3 miljoner. Det var i samband med Axevallas V75-tävlingar i slutet av februari 2010 som den storvinsten kom då omgången var extremt svårlöst vilket gjorde att utdelningen rusade i höjden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.