2016-03-20 17:19

2016-03-20 17:33

Jätteuppryckning av KB Karlskoga

TRÄNINGSMATCH: KB Karlskoga–Västanvik 4–1 (3–0)

SNABB REVANSCH. KB Karlskoga kom från en 1–2-förlust mot division 4-laget IFK Ölme. Det blev snabb revansch när Västanvik besegrades med 4–1 (3–0) på söndagen.
– En jätteuppryckning, säger tränaren Mark Selmer.

Han hade poängterat för spelarna vikten av att pressa högt. Det betalade sig efter 40 sekunders spel. Alexander Hjalmarsson fick tack vare det ett bra skottläge. Västanviks målvakt kunde slänga sig mot sin vänstra stolpe och rädda men var chanslös när Marcus Hedlund slog in returen.

KB fortsatte att jobba uppoffrande och kombinerade det med en vägvinnande och sevärd fotboll. Det andra målet var genom ett sologenombrott från Hjalmarsson. Innan pausen blev det även 3–0. KB spelade bra på högerkanten och anfallet avslutades av Tobias Gunnarsson som serverades ett flott inlägg från Dennis Karbin.

Västanvik reducerade efter en timmes spel men KB-segern var aldrig hotad sedan Niklas ”Pulver” Johansson, även det efter ett väl iscensatt anfall, prickade in 4–1.

KB skapade många chanser under hela matchen. Den rätta skärpan försvann efter fjärde målet men sammantaget var det en offensiv insats som lovade mycket gott inför fortsättningen. När det gäller försvarsjobbet fungerade det till stora delar bra även det. Division 3-nykomlingen Västanvik, där tidigare DIF-stjärnan Milenko Vukcevic är sportchef, hade ett fint kortpassningsspel men förmådde sällan hota vid KB-målet, då hemmaspelarna var disciplinerade och kombinerade kyla med intensivt jobb.

– Det var utan tvekan mycket som var positivt, tycker även KB-tränaren Mark Selmer.

– Men vi ska inte tro att det kommer att gå så här lätt när vi möter Västanvik i serien, tillägger han.

De här båda lagen möts igen redan i andra omgången i division 3-fotbollen.

Alla KB-spelare bidrog på ett tilltalande sätt till den här klara segern som kunde ha vunnits med ännu större marginal sett till alla utmärkta chanser som skapades.

Alexander Hjalmarsson, som gjort comeback efter ett års uppehåll, är normalt sett forward men användes som mittfältare då KB hade många spelare borta även till den här gången. Hjalmarsson gjorde dels ett rejält jobb, och dels var han inblandad i mycket av KB:s konstruktiva spel.

Han hade poängterat för spelarna vikten av att pressa högt. Det betalade sig efter 40 sekunders spel. Alexander Hjalmarsson fick tack vare det ett bra skottläge. Västanviks målvakt kunde slänga sig mot sin vänstra stolpe och rädda men var chanslös när Marcus Hedlund slog in returen.

KB fortsatte att jobba uppoffrande och kombinerade det med en vägvinnande och sevärd fotboll. Det andra målet var genom ett sologenombrott från Hjalmarsson. Innan pausen blev det även 3–0. KB spelade bra på högerkanten och anfallet avslutades av Tobias Gunnarsson som serverades ett flott inlägg från Dennis Karbin.

Västanvik reducerade efter en timmes spel men KB-segern var aldrig hotad sedan Niklas ”Pulver” Johansson, även det efter ett väl iscensatt anfall, prickade in 4–1.

KB skapade många chanser under hela matchen. Den rätta skärpan försvann efter fjärde målet men sammantaget var det en offensiv insats som lovade mycket gott inför fortsättningen. När det gäller försvarsjobbet fungerade det till stora delar bra även det. Division 3-nykomlingen Västanvik, där tidigare DIF-stjärnan Milenko Vukcevic är sportchef, hade ett fint kortpassningsspel men förmådde sällan hota vid KB-målet, då hemmaspelarna var disciplinerade och kombinerade kyla med intensivt jobb.

– Det var utan tvekan mycket som var positivt, tycker även KB-tränaren Mark Selmer.

– Men vi ska inte tro att det kommer att gå så här lätt när vi möter Västanvik i serien, tillägger han.

De här båda lagen möts igen redan i andra omgången i division 3-fotbollen.

Alla KB-spelare bidrog på ett tilltalande sätt till den här klara segern som kunde ha vunnits med ännu större marginal sett till alla utmärkta chanser som skapades.

Alexander Hjalmarsson, som gjort comeback efter ett års uppehåll, är normalt sett forward men användes som mittfältare då KB hade många spelare borta även till den här gången. Hjalmarsson gjorde dels ett rejält jobb, och dels var han inblandad i mycket av KB:s konstruktiva spel.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.