2016-03-19 20:57

2016-03-19 20:57

Kulorna pressade efter ny förlust

BOWLING: damallsvenskan: Kulorna–Mistral 9–11 (4–1, 2–3, 2–3, 1–4)

Kulorna från Karlskoga är hårt pressade i botten på norra damallsvenskan. Lördagens hemmamatch mot Mistral slutade med 9–11-förlust trots ledning inför sista serien.

Det här gör att det ser ännu tuffare ut för Kulorna i bottenstriden. Laget måste nu vinna sin avslutningsmatch hemma mot jumbon Stjärnan, som sedan lång tid tillbaka halkat efter i den norra allsvenskan, samtidigt som Elan inte får bortabesegra Dimico som ligger femma i tabellen.

Mot Mistral såg det annars bra ut till att börja med. Ja, riktigt bra ut till och med efter första serien som vanns med 4–1. Ledningen krympte i andra serien som Kulorna förlorade med 2–3. Och krympte ytterligare i tredje som även den slutade 2–3. När det blev 1–4 i baken i den avslutande serien stod det klart att Mistral kunde vända hem till Sundbyberg med två poäng i bagaget. Mistral ligger därmed åtta i tabellen, på samma poäng som sexan och sjuan.

Bäst resultat från Eva

I Kulornas lag var det Eva Falkenström som visade starkast dagsform då hon kom upp i 811 poäng. Hon var med den noteringen matchens tredje bästa spelare.

Kulornas övriga individuella poäng i förlustmatchen hemma mot Mistral: Marianne Gustafsson 790, Linda Wetterberg 705, Ann-Sofie Falkeling 697, Malin Palosaari 686, Anette Clarélius 683, Virpi Forsebrink 544/3 serier, Anna Lundqvist 485/3 och Jessica Axelsson 287/2.

Kulorna får nu finslipa formen inför avslutningsomgången om två veckor. Det blir då en i högsta grad spännande lördag för Kulorna vars match börjar 40 minuter innan Hudiksvallslaget Elan ska ta sig an Dimico i den dramatiska upplösningen på norra allsvenskans bottenstrid.

Det här gör att det ser ännu tuffare ut för Kulorna i bottenstriden. Laget måste nu vinna sin avslutningsmatch hemma mot jumbon Stjärnan, som sedan lång tid tillbaka halkat efter i den norra allsvenskan, samtidigt som Elan inte får bortabesegra Dimico som ligger femma i tabellen.

Mot Mistral såg det annars bra ut till att börja med. Ja, riktigt bra ut till och med efter första serien som vanns med 4–1. Ledningen krympte i andra serien som Kulorna förlorade med 2–3. Och krympte ytterligare i tredje som även den slutade 2–3. När det blev 1–4 i baken i den avslutande serien stod det klart att Mistral kunde vända hem till Sundbyberg med två poäng i bagaget. Mistral ligger därmed åtta i tabellen, på samma poäng som sexan och sjuan.

Bäst resultat från Eva

I Kulornas lag var det Eva Falkenström som visade starkast dagsform då hon kom upp i 811 poäng. Hon var med den noteringen matchens tredje bästa spelare.

Kulornas övriga individuella poäng i förlustmatchen hemma mot Mistral: Marianne Gustafsson 790, Linda Wetterberg 705, Ann-Sofie Falkeling 697, Malin Palosaari 686, Anette Clarélius 683, Virpi Forsebrink 544/3 serier, Anna Lundqvist 485/3 och Jessica Axelsson 287/2.

Kulorna får nu finslipa formen inför avslutningsomgången om två veckor. Det blir då en i högsta grad spännande lördag för Kulorna vars match börjar 40 minuter innan Hudiksvallslaget Elan ska ta sig an Dimico i den dramatiska upplösningen på norra allsvenskans bottenstrid.