2016-03-18 12:40

2016-03-18 12:40

Degerforstjejer i landslagstrupp

VOLLEYBOLL: Både Madelene och Jonna uttagen till bruttoläger inför EM-kval

Både Madelene Green och Jonna Wasserfaller, som är volleybollfostrade i Degerforsklubben Orion, är uttagna till en bruttotrupp inför EM-kvalet.

Mmellan 1 och 6 maj är det dags för det första träningslägret i Katrineholm. Det avslutas med en dubbellandskamp mot Danmark.

Nästa träningsläger äger rum 12–18 maj. Som avslutning väntar dubbla landskamper mot Bosnien-Hercegovina.

Kvalmotståndarna

EM-kvalet pågår mellan 20 och 22 maj. Sverige ska där spela mot arrangörslandet Estland samt mot Danmark och Luxemburg. Vinnarlaget går vidare till den andra kvalomgången som spelas i september. Bästa grupptvåan får även den spela vidare i det andra kvalsteget.

Till det första lägret är 21 spelare uttagna. Av dessa 21 håller sju spelare till utomlands normalt sett medan 14 representerar svenska klubbar.

SM-slutspel

Både ”Madde” och Jonna spelar nu SM-slutspel med sina respektive klubblag. ”Maddes” Sollentuna, som slutade sjua i elitserien, inleder kvartsfinalserien mot Örebro under lördagen. Jonnas Hylte/Halmstad, fyra i elitserien, förlorade den första matchen borta mot Lindesberg som vann med 3–0. Det handlar om bäst av fem matcher.

I onsdags säkrade ”Madde” och Jonnas moderklubb Orion avancemang till division 1 genom att vinna seriefinalen hemma i Stora vallahallen mot Lindesbergs andralag med 3–0.

Att de båda Degerforstjejerna nu ännu en gång är aktuella i landslagssammanhang understryker att Orions verksamhet fungerade på ett utmärkt sätt både när ”Madde” och Jonna fostrades till blivande landslagsspelare och numera.

Mmellan 1 och 6 maj är det dags för det första träningslägret i Katrineholm. Det avslutas med en dubbellandskamp mot Danmark.

Nästa träningsläger äger rum 12–18 maj. Som avslutning väntar dubbla landskamper mot Bosnien-Hercegovina.

Kvalmotståndarna

EM-kvalet pågår mellan 20 och 22 maj. Sverige ska där spela mot arrangörslandet Estland samt mot Danmark och Luxemburg. Vinnarlaget går vidare till den andra kvalomgången som spelas i september. Bästa grupptvåan får även den spela vidare i det andra kvalsteget.

Till det första lägret är 21 spelare uttagna. Av dessa 21 håller sju spelare till utomlands normalt sett medan 14 representerar svenska klubbar.

SM-slutspel

Både ”Madde” och Jonna spelar nu SM-slutspel med sina respektive klubblag. ”Maddes” Sollentuna, som slutade sjua i elitserien, inleder kvartsfinalserien mot Örebro under lördagen. Jonnas Hylte/Halmstad, fyra i elitserien, förlorade den första matchen borta mot Lindesberg som vann med 3–0. Det handlar om bäst av fem matcher.

I onsdags säkrade ”Madde” och Jonnas moderklubb Orion avancemang till division 1 genom att vinna seriefinalen hemma i Stora vallahallen mot Lindesbergs andralag med 3–0.

Att de båda Degerforstjejerna nu ännu en gång är aktuella i landslagssammanhang understryker att Orions verksamhet fungerade på ett utmärkt sätt både när ”Madde” och Jonna fostrades till blivande landslagsspelare och numera.