2016-03-17 21:55

2016-03-17 21:55

Succétränaren fortsätter

INNEBANDY: Karlskoga siktar på serieseger nästa säsong

På torsdagskvällen blev det klart att Karlskogainnebandyns succétränare Mikael Heiche fortsätter.
– Vi siktar på att vinna division 2, säger Heiche sedan han gjort upp om ett nytt ettårsavtal med Karlskoga.

Heiche, som har långt förflutet inom hockeyn där han varit både spelare och tränare, har genom dottern Thea (målvakt i Degerfors division 2-lag och även Värmlandslaget som tog SM-guld) blivit biten av innebandy.

– Jag hade funderingar på att återvända till hockeyn och har haft en del diskussioner med lag men då det är ett härligt driv i föreningen, som verkligen visat att man vill ha mig kvar, kändes det här väldigt rätt, säger Heiche.

Efter att säsongen innan kvalat sig kvar i division 2 blev det en sjundeplats i tvåan under Heiches första år i Karlskoga. Det gångna spelåret uppfylldes målsättningen att sluta bland de tre bästa då Karlskoga slutade trea efter att länge varit med och nosat på seriesegern.

– Föreningen känner sig redo för spel på högre nivå efter nästa säsong så målet är att vinna tvåan och gå upp. Jag har aldrig haft ansvaret för ett lag med den tydligt uttalade målsättningen så det ska bli spännande att göra allt som jag kan bidra med för att det ska lyckas. För att det ska bli verklighet kommer det att krävas lite mer av oss alla, inklusive mig, säger Heiche.

Han hoppas att ”Jocke” Eriksson fortsätter som assisterande tränare. Peter Åhling, som fanns med under avslutningen av säsongen också även om han då flyttat till Mariestad, kommer däremot inte att stanna.

– Klubben jobbar med att hitta en tredje länk då vi vill vara tre tränare, säger Heiche.

Heiche, som har långt förflutet inom hockeyn där han varit både spelare och tränare, har genom dottern Thea (målvakt i Degerfors division 2-lag och även Värmlandslaget som tog SM-guld) blivit biten av innebandy.

– Jag hade funderingar på att återvända till hockeyn och har haft en del diskussioner med lag men då det är ett härligt driv i föreningen, som verkligen visat att man vill ha mig kvar, kändes det här väldigt rätt, säger Heiche.

Efter att säsongen innan kvalat sig kvar i division 2 blev det en sjundeplats i tvåan under Heiches första år i Karlskoga. Det gångna spelåret uppfylldes målsättningen att sluta bland de tre bästa då Karlskoga slutade trea efter att länge varit med och nosat på seriesegern.

– Föreningen känner sig redo för spel på högre nivå efter nästa säsong så målet är att vinna tvåan och gå upp. Jag har aldrig haft ansvaret för ett lag med den tydligt uttalade målsättningen så det ska bli spännande att göra allt som jag kan bidra med för att det ska lyckas. För att det ska bli verklighet kommer det att krävas lite mer av oss alla, inklusive mig, säger Heiche.

Han hoppas att ”Jocke” Eriksson fortsätter som assisterande tränare. Peter Åhling, som fanns med under avslutningen av säsongen också även om han då flyttat till Mariestad, kommer däremot inte att stanna.

– Klubben jobbar med att hitta en tredje länk då vi vill vara tre tränare, säger Heiche.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.