2016-03-16 11:40

2016-03-16 11:40

Bengt-Åke i landslaget

ISHOCKEY: Spelar på naturis

På lördag finns Karlskogas hockeyprofil Bengt-Åke Gustafsson med i det svenska veteranlandslaget som ska möta Finland.

Matchen kommer att spelas på Torneälvens is, mellan Haparanda i Sverige och Torneå i Finland. Rödlinjen kommer att målas upp på landsgränsen. Både det svenska och finländska laget till den här prestigeladdade drabbningen innehåller många gamla stjärnspelare.

Gustafsson, världsmästare 1987 och med många år bakom sig i världens bästa hockeyliga NHL, kommer som under sin storhetstid att bära tröja nummer 16 i samband med lördagens veteranlandskamp. Det nummer som är det enda som är ”pensionerat” i BIK efter att ”Bengans” tröja hissades i taket i Nobelhallen.

Matchen kommer att spelas på Torneälvens is, mellan Haparanda i Sverige och Torneå i Finland. Rödlinjen kommer att målas upp på landsgränsen. Både det svenska och finländska laget till den här prestigeladdade drabbningen innehåller många gamla stjärnspelare.

Gustafsson, världsmästare 1987 och med många år bakom sig i världens bästa hockeyliga NHL, kommer som under sin storhetstid att bära tröja nummer 16 i samband med lördagens veteranlandskamp. Det nummer som är det enda som är ”pensionerat” i BIK efter att ”Bengans” tröja hissades i taket i Nobelhallen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.