2016-03-11 14:40

2016-03-11 14:40

Viktigaste delarna för Selmers KB

FOTBOLL: träningsmatch: Inför KB Karlskoga–Ölme, lördag

Det är framför allt några detaljer i spelet som KB Karlskoga-tränaren Mark Selmer vill ska fungera i lördagens träningsmatch hemma mot Ölme.

Selmer lyfter fram:

– Inställningen, jobbet och försvarsspelet över hela planen.

Hans lag har hittills klarat av tre matcher: 6–0-vinst mot Villastaden, som ramlade ur division 3 förra året, 1–0-vinst mot Nora/Pershyttan, som vann sin division 4-serie, och 0–1-förlust mot division 2-laget Rynninge senast.

– Försvarsmässigt är vi jättenöjda hittills.

När det gäller offensiven har inte KB hunnit så långt där, då defensiven prioriterats i det här skedet av säsongen, men ändå har det märkts positiva tendenser när det handlar om att spela sig fram till chanser.

KB placerade sig förra säsongen i mitten av den division 3-serie som Ölme ramlade ur. Ölme tränas numera av Fredric Zetterström, som ansvarade för KB förra säsongen, och har tre spelare som 2015 fanns i KB:s trupp: Håkan Berg, Jonas Iwersen och Marcus Nilsson.

Många saknas

KB Karlskoga kommer till lördagens derby hemma mot Ölme med en mycket sargad trupp.

– Sammanlagt är nio spelare från A-truppen borta av olika anledningar, säger Mark Selmer.

Det handlar om fem etablerade namn och i övrigt om yngre framtidsspelare.

– Jag har inte bestämt hur vi börjar men vi kommer använda en 4-4-2-modell, förklarar KB-tränaren.

Truppen

KB:s trupp: Pontus Karlsson, Joakim Rydh, Fredrik Zetterberg-Eriksson, Armin Mustafic, Andreas Hermansson, Marcus Hedlund, Hannes Palonen, Ludvig Hallström, Dennis Karbin, Robin Frisell, Niklas Johansson, Tobias Gunnarsson, Tom Selmer och Jaymie Grahn.

Selmer lyfter fram:

– Inställningen, jobbet och försvarsspelet över hela planen.

Hans lag har hittills klarat av tre matcher: 6–0-vinst mot Villastaden, som ramlade ur division 3 förra året, 1–0-vinst mot Nora/Pershyttan, som vann sin division 4-serie, och 0–1-förlust mot division 2-laget Rynninge senast.

– Försvarsmässigt är vi jättenöjda hittills.

När det gäller offensiven har inte KB hunnit så långt där, då defensiven prioriterats i det här skedet av säsongen, men ändå har det märkts positiva tendenser när det handlar om att spela sig fram till chanser.

KB placerade sig förra säsongen i mitten av den division 3-serie som Ölme ramlade ur. Ölme tränas numera av Fredric Zetterström, som ansvarade för KB förra säsongen, och har tre spelare som 2015 fanns i KB:s trupp: Håkan Berg, Jonas Iwersen och Marcus Nilsson.

Många saknas

KB Karlskoga kommer till lördagens derby hemma mot Ölme med en mycket sargad trupp.

– Sammanlagt är nio spelare från A-truppen borta av olika anledningar, säger Mark Selmer.

Det handlar om fem etablerade namn och i övrigt om yngre framtidsspelare.

– Jag har inte bestämt hur vi börjar men vi kommer använda en 4-4-2-modell, förklarar KB-tränaren.

Truppen

KB:s trupp: Pontus Karlsson, Joakim Rydh, Fredrik Zetterberg-Eriksson, Armin Mustafic, Andreas Hermansson, Marcus Hedlund, Hannes Palonen, Ludvig Hallström, Dennis Karbin, Robin Frisell, Niklas Johansson, Tobias Gunnarsson, Tom Selmer och Jaymie Grahn.