2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Mathz firar 65 i ett badhus i Malmö

SIMHOPP: Fortsatt brinnande låga efter ett långt liv i simhoppningens tjänst

I dag fredag 11 mars fyller simhoppsprofilen Mathz Lindberg 65 år.

Den tidigare elithopparen har under många år varit domare i världseliten och inte minst tränare i Bofors simhoppsklubb där han tillsammans med frun Ulrika Knape-Lindberg drar ett mycket tungt lass. Paret ligger i högsta grad bakom att en liten klubb som Bofors år efter år hävdar sig i Sverigeeliten.

Och under en lång period fanns dottern Anna med på högsta nivå då hon var en världsstjärna. Både före och efter det har Mathz, tillsammans med Ulrika, format och fostrat många duktiga hoppare.

Hur födelsedagen ska firas? I ett badhus i Malmö...för under veckoslutet avgörs nämligen junior-SM i Malmö där sju av hans unga adepter ska vara med och tävla.

Där kan man prata om engagemang och kärlek till sin sport från en man som ägnat stora delar av fritiden under ett helt liv åt simhoppning.

Att Boforstjejerna vill hedra sin uppskattade tränare, som efter alla år i simhoppningens tjänst fortfarande brinner för sin sport och för att bidra till hopparnas utveckling, med starka insatser under helgen är det ingen tvekan om.

Den tidigare elithopparen har under många år varit domare i världseliten och inte minst tränare i Bofors simhoppsklubb där han tillsammans med frun Ulrika Knape-Lindberg drar ett mycket tungt lass. Paret ligger i högsta grad bakom att en liten klubb som Bofors år efter år hävdar sig i Sverigeeliten.

Och under en lång period fanns dottern Anna med på högsta nivå då hon var en världsstjärna. Både före och efter det har Mathz, tillsammans med Ulrika, format och fostrat många duktiga hoppare.

Hur födelsedagen ska firas? I ett badhus i Malmö...för under veckoslutet avgörs nämligen junior-SM i Malmö där sju av hans unga adepter ska vara med och tävla.

Där kan man prata om engagemang och kärlek till sin sport från en man som ägnat stora delar av fritiden under ett helt liv åt simhoppning.

Att Boforstjejerna vill hedra sin uppskattade tränare, som efter alla år i simhoppningens tjänst fortfarande brinner för sin sport och för att bidra till hopparnas utveckling, med starka insatser under helgen är det ingen tvekan om.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.