2016-03-08 17:22

2016-03-08 17:22

Karatetalang uttagen tillNordiska Mästerskapen

KARATE: "Vet att jag kan göra ännu bättre"

För tre veckor sen tog hon brons i SM. Nu laddar 15-åriga Emma Tran för Nordiska Mästerskapen i Aalborg 8-9 april.

Karlskogatjejen har haft en lyckad vår så här långt. Hon kom på en tredjeplats i SM och under helgens uttagningsläger på Bosön blev hon uttagen till NM. Hon är uttagen som kadett vilket är för tjejer som är 14 respektive 15 år. Det är första gången som hon är uttagen till tävlingen.

Emma har mött internationellt motstånd tidigare. Veckan efter SM följde hon med Karlstad Karateförening till Danmark där det blev medalj. Även i den här turneringen tävlade hon i kadettklassen. De två första matcherna fick hon full pott av domarna och i semifinalen vann hon med 3-2. I finalen föll hon mot en dansk landslagstjej och fick nöja sig med ett silver. I Emmas deltog tävlanden från Danmark, Norge, Grekland och Skottland.

– Jag är nöjd med resultatet, åtminstone känns det som att jag går mot rätt väg. Och jag vet att jag kan göra ännu bättre, säger Emma Tran.

Hon var mest nöjd med sin kata och att hon tyckte det var en häftig upplevelse med inramningen kring tävlingen. Emma ser även fram emot att representera Sverige i NM.

Här näst väntar flera tävlingar och redan nu till helgen åker hon till Stockholm för att tävla i Katapokalen.

Karlskogatjejen har haft en lyckad vår så här långt. Hon kom på en tredjeplats i SM och under helgens uttagningsläger på Bosön blev hon uttagen till NM. Hon är uttagen som kadett vilket är för tjejer som är 14 respektive 15 år. Det är första gången som hon är uttagen till tävlingen.

Emma har mött internationellt motstånd tidigare. Veckan efter SM följde hon med Karlstad Karateförening till Danmark där det blev medalj. Även i den här turneringen tävlade hon i kadettklassen. De två första matcherna fick hon full pott av domarna och i semifinalen vann hon med 3-2. I finalen föll hon mot en dansk landslagstjej och fick nöja sig med ett silver. I Emmas deltog tävlanden från Danmark, Norge, Grekland och Skottland.

– Jag är nöjd med resultatet, åtminstone känns det som att jag går mot rätt väg. Och jag vet att jag kan göra ännu bättre, säger Emma Tran.

Hon var mest nöjd med sin kata och att hon tyckte det var en häftig upplevelse med inramningen kring tävlingen. Emma ser även fram emot att representera Sverige i NM.

Här näst väntar flera tävlingar och redan nu till helgen åker hon till Stockholm för att tävla i Katapokalen.

  • Villegas Petterson