2016-03-02 17:35

2016-03-02 17:35

Karlskogasimmare visade framfötterna i Dalarna

SIMNING: KSF-tjejer tävlade i Falun.

Karlskogatjejerna Elin Håkansson och Elin Waara gjorde båda bra ifrån sig i Falu Skins Games förra helgen. Håkansson slutade femma som bäst och Waara var nära personligt rekord på kortdistansen 50 meter.

Tjejerna var de enda från KSF som deltog och tävlade tillsammans i totalt nio distanser. Håkansson genomförde sex distanser och Waara tre. Håkansson var den som var närmast att ta medalj. Hon slutade som bäst femma i distansen på 400 meter frisim med tiden 4,55,78.

De övriga distanserna hon deltog i var 50, 100 och 200 meter frisim, 50 meter fjärilsim och 50 meter ryggsim. Trots att hon blev utan medalj är nöjd med insatsen.

– Det kändes bra att simma. Jag har varit sjuk mycket under vintern och ville se hur fort jag kunde simma. Jag är mest nöjd med 50 meters loppet, säger hon.

Nära personbästa

Elin Waara deltog i tre distanser bröstsim. På 50 meters distansen simmade hon in på tiden 38,17 vilket var nära hennes tidigare personbästa. Det är den nästsnabbaste tiden hon har simmat den distansen på. Hon tävlade även i 100 meter och 200 meter.

Detta var tjejernas första bortatävling för året. Totalt deltog simmare från 27 olika simklubbar. Nästa tävling blir i Öppna Östsvenska Grand Prix som inleds 12 mars i Jönköping. Elin Håkansson har en klar målsättning inför tävlingen.

– Det är att försöka slå mina rekord och kanske ta medalj, säger hon.

Tjejerna var de enda från KSF som deltog och tävlade tillsammans i totalt nio distanser. Håkansson genomförde sex distanser och Waara tre. Håkansson var den som var närmast att ta medalj. Hon slutade som bäst femma i distansen på 400 meter frisim med tiden 4,55,78.

De övriga distanserna hon deltog i var 50, 100 och 200 meter frisim, 50 meter fjärilsim och 50 meter ryggsim. Trots att hon blev utan medalj är nöjd med insatsen.

– Det kändes bra att simma. Jag har varit sjuk mycket under vintern och ville se hur fort jag kunde simma. Jag är mest nöjd med 50 meters loppet, säger hon.

Nära personbästa

Elin Waara deltog i tre distanser bröstsim. På 50 meters distansen simmade hon in på tiden 38,17 vilket var nära hennes tidigare personbästa. Det är den nästsnabbaste tiden hon har simmat den distansen på. Hon tävlade även i 100 meter och 200 meter.

Detta var tjejernas första bortatävling för året. Totalt deltog simmare från 27 olika simklubbar. Nästa tävling blir i Öppna Östsvenska Grand Prix som inleds 12 mars i Jönköping. Elin Håkansson har en klar målsättning inför tävlingen.

– Det är att försöka slå mina rekord och kanske ta medalj, säger hon.

  • Villegas Petterson