2016-02-19 16:23

2016-02-19 16:23

Fullmatad lördag i Stora vallahallen

INNEBANDY: Damerna kan utmana om kvalplats

Det blir en minst sagt fullmatad lördag i Stora vallahallen i Degerfors – i innebandyns tecken. Huvudnumret är damernas division 2-match mot Munkfors.

Degerforsdamerna, som är nykomlingslag i serien, har två raka segrar och kommer från en utmärkt insats i vinstmatchen borta mot Lesjöfors/Filipstad. Framför allt första perioden gladde tränarduon Stefan Rubin och Peter Persson. Då gick Degerfors ifrån till 4–1 och lade grunden till 5–3-segern – som en stark uppföljning till derbyvinsten mot Kristinehamn i omgången innan; 6–2 då.

Nu är Degerfors, som har en liten möjlighet att få kvala sig uppåt, ute efter revansch mot Munkfors. När laget tidigare under säsongen mötte Munkfors borta blev det nämligen förlust; 4–2 till Munkfors. Degerfors har gjort tydliga framsteg i sitt spel efter det.

Möter tabellettan

Innan matchen mellan hemmatjejerna och Munkfors damer ska Degerforsherrarna, som kommer att åka ur division 2 där laget tagit endast tre poäng den här säsongen, ta sig an serieledande GS 66.

Degerfors hamnade i 0–3-underläge efter mindre än fem minuter i derbyt mot Karlskoga senast, kom upp till 3–4-underläge men sedan var det roliga slut. Karlskoga drog iväg och vann med 18–3. GS 86 mötte i senaste omgången Nilsby, låg under med 0–5 långt in på tredje perioden men tog matchen till förlängning där laget gjorde det avgörande 6–5-målet. Borta mot GS 86 förlorade Degerfors med 2–7.

Avslutas med damer

Den långa innebandylördagen i Stora vallahallen avslutas med att Degerfors U-damlag spelar hemma mot Arvika.

Degerfors är femma i division 4-serien medan Arvika återfinns som tvåa i tabellen. I de två tidigare mötena mellan de här båda lagen har Arvika tagit två segrar. Först med 4–3 och därefter med 6–4.

Degerforsdamerna, som är nykomlingslag i serien, har två raka segrar och kommer från en utmärkt insats i vinstmatchen borta mot Lesjöfors/Filipstad. Framför allt första perioden gladde tränarduon Stefan Rubin och Peter Persson. Då gick Degerfors ifrån till 4–1 och lade grunden till 5–3-segern – som en stark uppföljning till derbyvinsten mot Kristinehamn i omgången innan; 6–2 då.

Nu är Degerfors, som har en liten möjlighet att få kvala sig uppåt, ute efter revansch mot Munkfors. När laget tidigare under säsongen mötte Munkfors borta blev det nämligen förlust; 4–2 till Munkfors. Degerfors har gjort tydliga framsteg i sitt spel efter det.

Möter tabellettan

Innan matchen mellan hemmatjejerna och Munkfors damer ska Degerforsherrarna, som kommer att åka ur division 2 där laget tagit endast tre poäng den här säsongen, ta sig an serieledande GS 66.

Degerfors hamnade i 0–3-underläge efter mindre än fem minuter i derbyt mot Karlskoga senast, kom upp till 3–4-underläge men sedan var det roliga slut. Karlskoga drog iväg och vann med 18–3. GS 86 mötte i senaste omgången Nilsby, låg under med 0–5 långt in på tredje perioden men tog matchen till förlängning där laget gjorde det avgörande 6–5-målet. Borta mot GS 86 förlorade Degerfors med 2–7.

Avslutas med damer

Den långa innebandylördagen i Stora vallahallen avslutas med att Degerfors U-damlag spelar hemma mot Arvika.

Degerfors är femma i division 4-serien medan Arvika återfinns som tvåa i tabellen. I de två tidigare mötena mellan de här båda lagen har Arvika tagit två segrar. Först med 4–3 och därefter med 6–4.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.