2016-02-19 13:57

2016-02-19 16:14

Därför provar KB nytt spelsystem

FOTBOLL: träningsmatch: Inför KB Karlskoga–Villastaden, lördag

KB Karlskoga kommer att ställa upp enligt 4-3-3 i lördagens träningsmatch mot Villastaden.

– Vi har spelare för det. Dessutom är det bra att kunna variera spelsystem om det behövs, säger tränaren Mark Selmer.

Han betonar att grunden för KB fortfarande kommer att vara ett 4-4-2-system.

– Det känns bra inför första matchen. Spelarna är väl förberedda. Det är bara några som ligger lite efter orkesmässigt på grund av sjukdom. Eftersom vi har tillgång till fullstor yta endast en träning per vecka, annars delar vi plan, ska det bli intressant att se vad vi kan prestera nu, säger Mark Selmer inför första träningsmatchen som spelas mot Villastaden.

Lagen var seriekonkurrenter i division 3 förra säsongen men medan KB hamnade sjua ramlade Kristinehamnslaget ur serien.

– Vi kommer att spela vårt spel och inte anpassa oss till Villastaden. Det är nu vi ska sätta vår spelidé, säger KB-tränaren.

Nyförvärv debuterar

Nyförvärven Robin Frisell och Fredrik Zetterberg Eriksson från Immetorp, som ramlade ur division 4 som nykomlingslag i höstas, debuterar för KB i den här matchen.

– Vi har några sjuka spelare men inga skador som oroar, rapporterar Mark Selmer – nu tillbaka som KB Karlskoga-tränare efter ett uppehåll på ett år.

Han har tagit ut följande 17-mannatrupp till mötet med Villastaden på Nobelstadions konstgräs: Pontus Karlsson, Joakim Rydh, Robert Fällman, Kim Selmer, Ludvig Hallström, Max Selmer, Andreas Hermansson, Marcus Hedlund, Fredrik Zetterberg Eriksson, Niklas Johansson, Alexander Hjalmarsson, Mattias Persson, Robin Frisell, Tobias Gunnarsson, Armin Mustafic, Joachim Nilsson och Dennis Karbin.

Han betonar att grunden för KB fortfarande kommer att vara ett 4-4-2-system.

– Det känns bra inför första matchen. Spelarna är väl förberedda. Det är bara några som ligger lite efter orkesmässigt på grund av sjukdom. Eftersom vi har tillgång till fullstor yta endast en träning per vecka, annars delar vi plan, ska det bli intressant att se vad vi kan prestera nu, säger Mark Selmer inför första träningsmatchen som spelas mot Villastaden.

Lagen var seriekonkurrenter i division 3 förra säsongen men medan KB hamnade sjua ramlade Kristinehamnslaget ur serien.

– Vi kommer att spela vårt spel och inte anpassa oss till Villastaden. Det är nu vi ska sätta vår spelidé, säger KB-tränaren.

Nyförvärv debuterar

Nyförvärven Robin Frisell och Fredrik Zetterberg Eriksson från Immetorp, som ramlade ur division 4 som nykomlingslag i höstas, debuterar för KB i den här matchen.

– Vi har några sjuka spelare men inga skador som oroar, rapporterar Mark Selmer – nu tillbaka som KB Karlskoga-tränare efter ett uppehåll på ett år.

Han har tagit ut följande 17-mannatrupp till mötet med Villastaden på Nobelstadions konstgräs: Pontus Karlsson, Joakim Rydh, Robert Fällman, Kim Selmer, Ludvig Hallström, Max Selmer, Andreas Hermansson, Marcus Hedlund, Fredrik Zetterberg Eriksson, Niklas Johansson, Alexander Hjalmarsson, Mattias Persson, Robin Frisell, Tobias Gunnarsson, Armin Mustafic, Joachim Nilsson och Dennis Karbin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.