2016-02-15 14:06

2016-02-15 17:03

Här är målsprutan som Flyers jagar

ISHOCKEY: Segerrika Karlskogaklubben vill spetsa laget ytterligare

HC Flyers har en riktigt vass förstärkning på gång inför division 2-kvalet. Vi kan avslöja att det handlar om målfarlige Philip Larsson, 21.

Anders Johansson, som är ordförande i Karlskogaklubben som vunnit både division 3 Värmland och alltrean och nu siktar på att kvala sig upp i division 2, bekräftar att HC Flyers vill förstärka sitt lag inför kvalet.

– Jag kommenterar däremot inte några spelarnamn, slår han bestämt fast.

Förhandlar

Flera av varandra oberoende uppgiftslämnare bekräftar dock att HC Flyers förhandlar med division 1-klubben Mariestad om att få använda högerskytten Philip Larsson resten av säsongen då Mariestad spelat färdigt.

Parterna har diskuterat ett lån och ska ha, enligt en centralt placerad källa i Karlskogas hockeykretsar, ha en ny kontakt under måndagskvällen – transferfönstret stänger vid midnatt.

”Tydlig spetskompetens”

– Dels får HC Flyers en spelare med tydlig spetskompetens, och dels en person som många i laget känner sedan tidigare och som direkt kommer att passa in i gruppen; en bra kille att ha i ett omklädningsrum, säger en av våra rapportörer med god insyn i HC Flyers.

Karlskogakillen Philip Larsson har känt på den allsvenska hetluften med BIK men hittills framför allt mest utmärkt sig i division 1-sammanhang. Förra säsongen svarade han för 38 poäng (21 mål och 17 målgivande passningar) på 34 matcher i Kumla. Det här spelåret gjorde han 27 poäng (13+14) på 36 matcher med Mariestad.

Eftersom Larsson producerat så bra på division 1-nivå finns förstås mycket goda förutsättningar att han blir en ledande stjärna i kvalet till division 2.

– Med tanke på att HC Flyers haft en del skador vore det perfekt för klubben om det går att ro den här övergången i hamn, säger en person med nära koppling till HC Flyers.

Anders Johansson, som är ordförande i Karlskogaklubben som vunnit både division 3 Värmland och alltrean och nu siktar på att kvala sig upp i division 2, bekräftar att HC Flyers vill förstärka sitt lag inför kvalet.

– Jag kommenterar däremot inte några spelarnamn, slår han bestämt fast.

Förhandlar

Flera av varandra oberoende uppgiftslämnare bekräftar dock att HC Flyers förhandlar med division 1-klubben Mariestad om att få använda högerskytten Philip Larsson resten av säsongen då Mariestad spelat färdigt.

Parterna har diskuterat ett lån och ska ha, enligt en centralt placerad källa i Karlskogas hockeykretsar, ha en ny kontakt under måndagskvällen – transferfönstret stänger vid midnatt.

”Tydlig spetskompetens”

– Dels får HC Flyers en spelare med tydlig spetskompetens, och dels en person som många i laget känner sedan tidigare och som direkt kommer att passa in i gruppen; en bra kille att ha i ett omklädningsrum, säger en av våra rapportörer med god insyn i HC Flyers.

Karlskogakillen Philip Larsson har känt på den allsvenska hetluften med BIK men hittills framför allt mest utmärkt sig i division 1-sammanhang. Förra säsongen svarade han för 38 poäng (21 mål och 17 målgivande passningar) på 34 matcher i Kumla. Det här spelåret gjorde han 27 poäng (13+14) på 36 matcher med Mariestad.

Eftersom Larsson producerat så bra på division 1-nivå finns förstås mycket goda förutsättningar att han blir en ledande stjärna i kvalet till division 2.

– Med tanke på att HC Flyers haft en del skador vore det perfekt för klubben om det går att ro den här övergången i hamn, säger en person med nära koppling till HC Flyers.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.