2016-02-15 20:37

2016-02-15 22:16

Flyers förstärker från allsvenskan

ISHOCKEY: Karlskogalaget rustar inför kvalet

Alexander Holmberg, 25, förstärker HC Flyers inför division 2-kvalet. Han började säsongen i BIK Karlskoga men valde i ett tidigt skede av hösten att ta timeout.

För HC Flyers blir han en utmärkt tillgång.

– Verkligen, det här blir en jätteförstärkning för vår del även om han gjort ett längre uppehåll, säger HC Flyers ordförande Anders Johansson när han presenterar måndagens andra värvningsbomb.

Först ut var Philip Larsson, precis som Holmberg forward, som ansluter från Mariestad. Och därefter kom ett minst lika intressant namn i Alexander Holmberg som har BIK Karlskoga som senaste klubbadress.

– Nu spetsar vi till truppen ännu mer och har verkligen en knallhård konkurrens om platserna i truppen. Att vi väljer att ta in dessa båda spelare beror på att vi haft många skadade spelare och även killar som varit sjuka senaste månaderna, säger Johansson.

HC Flyers var redan innan Larsson och Holmberg blev klara en het kandidat att ta steget upp i division 2 efter en mycket vinstrik säsong där laget vunnit både division 3 Värmland och alltrean där segrarna radats upp.

Så här säger 25-årige Alexander Holmberg om att spela ishockey igen efter timeouten.

– Jag vill spela ishockey och känner att spel med Flyers är ett bra sätt för mig att hålla i gång. Det var inte så stor chans att komma tillbaka till Bofors igen med tanke på deras värvningar samtidigt som jag inte är i form för att spela i allsvenskan just nu.

– HC har tjatat ett tag och det skulle vara riktigt roligt att hjälpa dem upp till tvåan.

Vad tror du om chanserna att nå division 2?

– Jag har sett några matcher och ser inte att det ska vara några problem. Att jag och Philip har tillkommit gör inte saken sämre, säger Holmberg. – Jag hade blivit väldigt, väldigt besviken om vi inte klarat av att nå division 2.

Hur kul ska det bli att spela ishockey igen?

– Det ska bli kul att komma tillbaka, jag har ju spelat ishockey i hela mitt liv och det är någonting som har saknats när jag har varit borta från spel. Jag har många av mina bästa kompisar i laget så det ska bli riktigt kul att få spela med dem, säger Holmberg.

För HC Flyers blir han en utmärkt tillgång.

– Verkligen, det här blir en jätteförstärkning för vår del även om han gjort ett längre uppehåll, säger HC Flyers ordförande Anders Johansson när han presenterar måndagens andra värvningsbomb.

Först ut var Philip Larsson, precis som Holmberg forward, som ansluter från Mariestad. Och därefter kom ett minst lika intressant namn i Alexander Holmberg som har BIK Karlskoga som senaste klubbadress.

– Nu spetsar vi till truppen ännu mer och har verkligen en knallhård konkurrens om platserna i truppen. Att vi väljer att ta in dessa båda spelare beror på att vi haft många skadade spelare och även killar som varit sjuka senaste månaderna, säger Johansson.

HC Flyers var redan innan Larsson och Holmberg blev klara en het kandidat att ta steget upp i division 2 efter en mycket vinstrik säsong där laget vunnit både division 3 Värmland och alltrean där segrarna radats upp.

Så här säger 25-årige Alexander Holmberg om att spela ishockey igen efter timeouten.

– Jag vill spela ishockey och känner att spel med Flyers är ett bra sätt för mig att hålla i gång. Det var inte så stor chans att komma tillbaka till Bofors igen med tanke på deras värvningar samtidigt som jag inte är i form för att spela i allsvenskan just nu.

– HC har tjatat ett tag och det skulle vara riktigt roligt att hjälpa dem upp till tvåan.

Vad tror du om chanserna att nå division 2?

– Jag har sett några matcher och ser inte att det ska vara några problem. Att jag och Philip har tillkommit gör inte saken sämre, säger Holmberg. – Jag hade blivit väldigt, väldigt besviken om vi inte klarat av att nå division 2.

Hur kul ska det bli att spela ishockey igen?

– Det ska bli kul att komma tillbaka, jag har ju spelat ishockey i hela mitt liv och det är någonting som har saknats när jag har varit borta från spel. Jag har många av mina bästa kompisar i laget så det ska bli riktigt kul att få spela med dem, säger Holmberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.