2016-02-12 20:36

2016-02-13 08:58

Stark Johnny Iwersen gick vidare till SM-final

THAIBOXNING: Degerforsaren boxas om SM-guld på lördagskvällen

James Daffeh bjöd upp till kamp, men över tre ronder var det inget snack om saken.
Johnny Iwersen vann med 3–0 och laddar nu om för revansch mot Simon Ogolla i finalen.
– Det känns fantastiskt. Jag har väntat i ett år på den här matchen, säger Iwersen.

James Daffeh har ett EM-guld i B-klassen på meritlistan. Det hjälpte honom dock föga mot Johnny Iwersen, som har visat lysande form sedan han fick proffslicens i den klassiska boxningsstilen i mars.

– Jag var lite spänd i början, men kom i gång lite mer i andra och i tredje släppte det. Jag tyckte det fungerade bra, säger Iwersen.

– Jag sparade lite på benen tills finalen, det blev mest boxning. Han fick räkning i andra ronden och egentligen tycker jag att han skulle ha haft en räkning i tredje också. Jag satte ett knä rätt i magen på honom, då låtsades han få ont i pungen. Det var klart ovanför shortsen, men han ville väl ha extra vila.

Laddad för revansch

Vilan gav inget utslag i poängräkningen. Iwersens höger blev övermäktig till slut och tack vare en krok, en uppercut och ett kroppsslag boxas Degerforsaren om SM-guldet på lördagskvällen.

– Det känns jäkligt bra. Han var favorittippad också, han tippades ta guldet. Han var en tuff kille liksom, riktigt tuff. Men det kändes bra, säger Iwersen om 3–0-segern.

Finalförlusten mot Filipstadsfostrade Simon Ogolla var Iwersens enda plump under 2015. På lördagskvällen boxas värmlänningarna om ytterligare ett guld och Iwersen är, av förklarliga skäl, duktigt revanschsugen.

– Det känns fantastiskt. Jag har väntat i ett år på den här matchen. Nu är det bara ge allt, det är bara guld som gäller. Det finns inget annat.

Hur kommer du att inleda matchen?

– Det blir lite lugnt, känna på varandra lite i början och sedan bara öka. Jag är inställd på att gå alla fem ronder, jag är inte inställd på knock. Får jag läge kommer jag självklart knocka, men jag räknar och är förberedd för fem ronder.

Vad talar för dig?

– Sist de såg mig hade jag varit sjuk och inte tränat på tre veckor. Jag tog slut i första ronden då, jag orkade inte skydda mig och han träffade allt i princip. Nu kommer det bli en helt annan match. Jag har tränat hårt och har ork.

James Daffeh har ett EM-guld i B-klassen på meritlistan. Det hjälpte honom dock föga mot Johnny Iwersen, som har visat lysande form sedan han fick proffslicens i den klassiska boxningsstilen i mars.

– Jag var lite spänd i början, men kom i gång lite mer i andra och i tredje släppte det. Jag tyckte det fungerade bra, säger Iwersen.

– Jag sparade lite på benen tills finalen, det blev mest boxning. Han fick räkning i andra ronden och egentligen tycker jag att han skulle ha haft en räkning i tredje också. Jag satte ett knä rätt i magen på honom, då låtsades han få ont i pungen. Det var klart ovanför shortsen, men han ville väl ha extra vila.

Laddad för revansch

Vilan gav inget utslag i poängräkningen. Iwersens höger blev övermäktig till slut och tack vare en krok, en uppercut och ett kroppsslag boxas Degerforsaren om SM-guldet på lördagskvällen.

– Det känns jäkligt bra. Han var favorittippad också, han tippades ta guldet. Han var en tuff kille liksom, riktigt tuff. Men det kändes bra, säger Iwersen om 3–0-segern.

Finalförlusten mot Filipstadsfostrade Simon Ogolla var Iwersens enda plump under 2015. På lördagskvällen boxas värmlänningarna om ytterligare ett guld och Iwersen är, av förklarliga skäl, duktigt revanschsugen.

– Det känns fantastiskt. Jag har väntat i ett år på den här matchen. Nu är det bara ge allt, det är bara guld som gäller. Det finns inget annat.

Hur kommer du att inleda matchen?

– Det blir lite lugnt, känna på varandra lite i början och sedan bara öka. Jag är inställd på att gå alla fem ronder, jag är inte inställd på knock. Får jag läge kommer jag självklart knocka, men jag räknar och är förberedd för fem ronder.

Vad talar för dig?

– Sist de såg mig hade jag varit sjuk och inte tränat på tre veckor. Jag tog slut i första ronden då, jag orkade inte skydda mig och han träffade allt i princip. Nu kommer det bli en helt annan match. Jag har tränat hårt och har ork.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.