2016-02-12 18:27

2016-02-15 21:20

SM-guldhopp i otäck olycka: "Glad att jag lever"

ENDURO: Karlskoga enduroklubbs Niklas Persson klarade sig med frakturer och lungsmärta

Fjolårets SM-silvermedaljör Niklas Persson minns ingenting av torsdagens olycka. När han återfick medvetandet förstod han att han kört in i en stillastående lastbil.
– Jag klarade mig bra. Det hade kunnat gå så jäkla illa, säger Persson från sjukhuset.

Det senaste Niklas Persson, 23, minns från den otäcka händelsen är att han körde bil på E18. Sedan blev det svart.

– Jag minns allting till 20 sekunder innan olyckan. Sedan förstod jag vad som hänt när jag återfick medvetandet, säger Persson.

– Jag körde på en lastbil som stod stilla på E18. Jag minns inget före och har ingen aning om hur det hände.

Bilderna på bilen vittnar om en otäck smäll. Persson fick hjälp till lasarettet där det lyckligtvis konstaterades att han klarade sig bra efter omständigheterna.

– Jag är glad att jag lever, säger Persson.

– Jag har någon form av problem med lungan och brutna revben och en fraktur inne i armbågen. Men jag klarade mig bra, det hade kunnat gå så jäkla illa. Man får sig en tankeställare, fortsätter Karlskogaåkaren.

Siktar mot premiären

Regerande SM1-silvermedaljören, som de senaste säsongerna har kört för KTM men har bytt till Yamaha inför den här säsongen, klarade sig så pass bra att han redan på fredagseftermiddagen orkade blicka fram mot enduro.

– Armbågsfrakturen tar minst fyra veckor. Det är det som det hänger på, säger Niklas Persson.

SM-premiären körs i Hässleholm helgen 23-24 april. Då hoppas Persson, även om idrottandet av förklarliga skäl är väldigt sekundärt för tillfället, vara fit for fight och stå redo på startlinjen.

– Målet är att vinna SM i år så det måste jag göra. Vi får väl se, det här är ett hinder på vägen men det har känts så jäkla bra innan. Det gäller bara att få tid på hojen, det är det som är problemet. All annan träning känns sjukt bra.

Det senaste Niklas Persson, 23, minns från den otäcka händelsen är att han körde bil på E18. Sedan blev det svart.

– Jag minns allting till 20 sekunder innan olyckan. Sedan förstod jag vad som hänt när jag återfick medvetandet, säger Persson.

– Jag körde på en lastbil som stod stilla på E18. Jag minns inget före och har ingen aning om hur det hände.

Bilderna på bilen vittnar om en otäck smäll. Persson fick hjälp till lasarettet där det lyckligtvis konstaterades att han klarade sig bra efter omständigheterna.

– Jag är glad att jag lever, säger Persson.

– Jag har någon form av problem med lungan och brutna revben och en fraktur inne i armbågen. Men jag klarade mig bra, det hade kunnat gå så jäkla illa. Man får sig en tankeställare, fortsätter Karlskogaåkaren.

Siktar mot premiären

Regerande SM1-silvermedaljören, som de senaste säsongerna har kört för KTM men har bytt till Yamaha inför den här säsongen, klarade sig så pass bra att han redan på fredagseftermiddagen orkade blicka fram mot enduro.

– Armbågsfrakturen tar minst fyra veckor. Det är det som det hänger på, säger Niklas Persson.

SM-premiären körs i Hässleholm helgen 23-24 april. Då hoppas Persson, även om idrottandet av förklarliga skäl är väldigt sekundärt för tillfället, vara fit for fight och stå redo på startlinjen.

– Målet är att vinna SM i år så det måste jag göra. Vi får väl se, det här är ett hinder på vägen men det har känts så jäkla bra innan. Det gäller bara att få tid på hojen, det är det som är problemet. All annan träning känns sjukt bra.