2016-02-10 17:04

2016-02-10 17:20

Bara guld som räknas för Iwersen

THAIBOXNING: Degerforsaren Johnny Iwersen är laddad för SM

Förra året blev det en silvermedalj och domaren valde att avbryta finalmatchen mot Simon Ogolla i den fjärde ronden.
Nu jagar Johnny Iwersen revansch och det är bara guld som räknas.
– Formen känns väldigt bra, jag har kunnat träna på för fullt, säger Iwersen.

Degerforsaren Johnny Iwersen kommer från ett lyckat år 2015 där det blev två proffssegrar och en silvermedalj i SM.

– Jag är nöjd med år 2015, med allt förutom silvermedaljen i SM. Jag visste att jag var tvungen att knocka honom i den första ronden eftersom jag varit sjuk innan tävlingen och konditionen inte var på topp.

VM på hemmaplan

Iwersen lyckades inte att knocka Simon Ogolla utan domaren valde att bryta matchen i den fjärde ronden.

I förra årets SM var det bara två deltagare och nu har ytterligare en boxare tillkommit – James Daffeh – som Iwersen möter i den första matchen. Vinnaren där får möta Simon Ogolla i finalen.

– James har varit med och vunnit EM i b-klass och han är ungefär lika bra som Ogolla.

För Degerforsboxaren är det bara guld som räknas.

– Kommer jag till finalen kommer jag aldrig att ge mig. Han kommer inte att orka stå i fem ronder mot mig med den konditionen som jag har nu, säger Iwersen som direkt efter sin senaste proffsmatch i december har haft fullt fokus på SM.

– Jag har tränat väldigt mycket och på lediga helger har jag åkt till Stockholm för att få bästa tänkbara sparring. Konditionen kan man träna på egen hand men för att få bra motstånd när det kommer till sparring får man åka en bit.

Skulle det bli seger i SM så blir Iwersen kvalificerad för VM på hemmaplan.

– Det är därför som jag är med i SM, för att få chansen att boxas i ett VM på hemmaplan.

Vad tror du om dina chanser att vinna guldet?

– Jag har bra chanser, jag kommer till SM och är väldigt bra förberedd.

Några nya proffsmatcher är ännu inte inplanerade för säsongen 2016, däremot åker Iwersen till Miami i mars för att träna.

– Jag kommer att vara där i två veckor för att träna, eventuellt kommer jag även att gå någon match. Min tränare (Kamran Kabinejad) har väldigt bra kontakter i Miami så det är ett bra ställe att visa upp sig för amerikanska promotors.

SM avgörs i Varberg och Iwersen går sin första match under fredagen, blir det seger där så avgörs finalen på lördag.

Degerforsaren Johnny Iwersen kommer från ett lyckat år 2015 där det blev två proffssegrar och en silvermedalj i SM.

– Jag är nöjd med år 2015, med allt förutom silvermedaljen i SM. Jag visste att jag var tvungen att knocka honom i den första ronden eftersom jag varit sjuk innan tävlingen och konditionen inte var på topp.

VM på hemmaplan

Iwersen lyckades inte att knocka Simon Ogolla utan domaren valde att bryta matchen i den fjärde ronden.

I förra årets SM var det bara två deltagare och nu har ytterligare en boxare tillkommit – James Daffeh – som Iwersen möter i den första matchen. Vinnaren där får möta Simon Ogolla i finalen.

– James har varit med och vunnit EM i b-klass och han är ungefär lika bra som Ogolla.

För Degerforsboxaren är det bara guld som räknas.

– Kommer jag till finalen kommer jag aldrig att ge mig. Han kommer inte att orka stå i fem ronder mot mig med den konditionen som jag har nu, säger Iwersen som direkt efter sin senaste proffsmatch i december har haft fullt fokus på SM.

– Jag har tränat väldigt mycket och på lediga helger har jag åkt till Stockholm för att få bästa tänkbara sparring. Konditionen kan man träna på egen hand men för att få bra motstånd när det kommer till sparring får man åka en bit.

Skulle det bli seger i SM så blir Iwersen kvalificerad för VM på hemmaplan.

– Det är därför som jag är med i SM, för att få chansen att boxas i ett VM på hemmaplan.

Vad tror du om dina chanser att vinna guldet?

– Jag har bra chanser, jag kommer till SM och är väldigt bra förberedd.

Några nya proffsmatcher är ännu inte inplanerade för säsongen 2016, däremot åker Iwersen till Miami i mars för att träna.

– Jag kommer att vara där i två veckor för att träna, eventuellt kommer jag även att gå någon match. Min tränare (Kamran Kabinejad) har väldigt bra kontakter i Miami så det är ett bra ställe att visa upp sig för amerikanska promotors.

SM avgörs i Varberg och Iwersen går sin första match under fredagen, blir det seger där så avgörs finalen på lördag.