2016-02-07 20:08

2016-02-07 20:08

Orion till SM-finalspel

VOLLEYBOLL: Bättre än väntat i kvalet

Degerforslaget Orion kvalade in till riksfinalen genom sin andraplats i lördagens junior-SM-kval i Falköping.

Med tanke på att det bara är tolv lag – med spelare som är födda 1997 eller senare – som kommer att finnas med i samband med finalhelgen är det här utan tvekan en fin fjäder i hatten för Orion som under många år hållit sig väl framme i sådana här sammanhang.

Orion höjde efterhand sin målsättning sedan laget presterat mer än vad coachen hoppats och trott på.

– Det gick utan tvekan bättre än väntat, säger Jessica Wasserfaller.

I gruppspelet började Orion med en 2–0-seger mot Majorna sedan båda seten vunnits med 25–10.

Nästa match spelades mot Orion. Även då blev det vinst med 2–0. Orion började med 25–14 i första set. Det blev jämnare poängmässigt i andra set men via 25–21 kunde Orion säkra gruppsegern.

Målet att gå vidare från gruppen var fixat. Då ökade förhoppningarna och siktet ställdes in på semifinal vilket skulle räcka för att gå vidare till riksfinalen. Orion klarade även den uppgiften på bästa sätt. Laget besegrade Karlstad i kvartsfinalkampen med 2–0 genom 25–17 och 25–19.

Och så var det dags att sikta på final, något som infriades efter en dramatisk semifinaluppgörelse. Orion vann första set med 26–24, förlorade andra med 16–25 men vann skiljesetet med 16–14 och var på så sätt framme i final mot ett starkt Tuve. Där räckte inte Orion ända fram utan förlorade båda seten; 17–25 och 16–25.

– Ändå skötte sig alla tjejer kanonbra under helgen, berömmer med all rätt Jessica Wasserfaller spelarna.

I första hand var det en framgång för laget. Ska coachen plocka fram några spelare som höjde sig över det starka kollektivet blir det: Elin Eriksson, Andrea Dahlsberg och Vilma Rosengren.

Med tanke på att det bara är tolv lag – med spelare som är födda 1997 eller senare – som kommer att finnas med i samband med finalhelgen är det här utan tvekan en fin fjäder i hatten för Orion som under många år hållit sig väl framme i sådana här sammanhang.

Orion höjde efterhand sin målsättning sedan laget presterat mer än vad coachen hoppats och trott på.

– Det gick utan tvekan bättre än väntat, säger Jessica Wasserfaller.

I gruppspelet började Orion med en 2–0-seger mot Majorna sedan båda seten vunnits med 25–10.

Nästa match spelades mot Orion. Även då blev det vinst med 2–0. Orion började med 25–14 i första set. Det blev jämnare poängmässigt i andra set men via 25–21 kunde Orion säkra gruppsegern.

Målet att gå vidare från gruppen var fixat. Då ökade förhoppningarna och siktet ställdes in på semifinal vilket skulle räcka för att gå vidare till riksfinalen. Orion klarade även den uppgiften på bästa sätt. Laget besegrade Karlstad i kvartsfinalkampen med 2–0 genom 25–17 och 25–19.

Och så var det dags att sikta på final, något som infriades efter en dramatisk semifinaluppgörelse. Orion vann första set med 26–24, förlorade andra med 16–25 men vann skiljesetet med 16–14 och var på så sätt framme i final mot ett starkt Tuve. Där räckte inte Orion ända fram utan förlorade båda seten; 17–25 och 16–25.

– Ändå skötte sig alla tjejer kanonbra under helgen, berömmer med all rätt Jessica Wasserfaller spelarna.

I första hand var det en framgång för laget. Ska coachen plocka fram några spelare som höjde sig över det starka kollektivet blir det: Elin Eriksson, Andrea Dahlsberg och Vilma Rosengren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.